Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένας άνθρωπος σκοτώνεται κάθε 24 δευτερόλεπτα σε όλο τον κόσμο από τροχαίο

Ένας άνθρωπος σκοτώνεται κάθε 24 δευτερόλεπτα σε όλο τον κόσμο από τροχαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Τροχαία (Αστυνομία),

Σοκάρει η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα τροχαία δυστυχήματα σε όλο τον κόσμο. Οι ειδικοί μέλετησαν τον αριθμό των νεκρών από τα θανατηφόρα τροχαία και διαπίστωσαν ότι σκοτώνεται ένας άνθρωπος ανά 24 δευτερόλεπτα σε όλο τον πλανήτη!

Συνολικά ο αριθμός των νεκρών σε τροχαία δυστυχήματα το 2016, οπότε υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ανέρχεται σε 1,35 εκατομμύριο, αυξημένος δηλαδή κατά 100.000 σε σχέση με το 2013.

Όπως παρατηρείται στην έκθεση του ΠΟΥ τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παιδιών και νέων ηλικίας 5 έως 29 ετών.

«Πρόκειται για ένα απαράδεκτο τίμημα σε σχέση με το αγαθό των μετακινήσεων» δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Οι συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν, ωστόσο, ότι παρά την αύξηση σε απόλυτους αριθμούς, ο μέσος όρος παραμάνει σταθερός σε σχέση με τον αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων και αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο.

Από την έκθεση προκύπτει ότι το μεγαλύτερο φόρο αίματος πληρώνουν οι φτωχές χώρες καθώς σε ούτε μια χώρα αυτή της κατηγορίας δεν έχει καταγραφεί μείωση στον αριθμό των θανάτων από τροχαία.

Συγκεκριμένα στις φτωχές χώρες ο κίνδυνος θανάτου από τροχαίο είναι τρεις φορές υψηλότερος σε σχέση με μια πιο πλούσια χώρα. Οι περισσότεροι θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους (26,6) καταγράφεται στην Αφρική και οι λιγότεροι (9,3) στην Ευρώπη.

Οι περισσότεροι νεκροί είναι πεζοί και ποδηλάτες, σε ποσοστό 26% σε παγκόσμιο επίπεδο, ποσοστό που αυξάνεται σε 44% για χώρες της Αφρικής και 36% για χώρες της ανατολικής Μεσογείου.

Σχετικά άρθρα