Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο έλεος των Τζιχαντιστών χιλιάδες Χριστιανοί της Μοσούλης: Αν δεν ασπαστείτε το Ισλάμ θα σας εκτελέσουμε

Στο έλεος των Τζιχαντιστών χιλιάδες Χριστιανοί της Μοσούλης: Αν δεν ασπαστείτε το Ισλάμ θα σας εκτελέσουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Human Rights Watch, ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλάμ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός,

Τελεσίγραφο στους χιλιάδες Χριστιανούς της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ έστειλαν οι τζιχαντιστές αντάρτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, προειδοποιώντας τους ότι αν δεν ασπαστούν το Ισλάμ θα εκτελεστούν.

Οι τζιχαντιστές που ελέγχουν ολόκληρα εδάφη στο βόρειο και το δυτικό Ιράκ “δείχνουν να θέλουν να ξεριζώσουν κάθε ίχνος μειονοτικής ομάδας στην περιοχή της Μοσούλης”, προειδοποίησε το Σάββατο η ΜΚΟ Human Rights Watch.

Τη ίδια ώρα , χιλιάδες χριστιανοί εγκατέλειπαν την πόλη της Μοσούλης, μετά το τελεσίγραφο που τους έστειλε η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (πρώην ΙΚΙΛ) υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η πόλη από τον περασμένο μήνα.

Επωφελούμενοι από την ταχεία προέλασή τους, οι αντάρτες υπό τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν ολόκληρες περιοχές στο βόρειο, κεντρικό και δυτικό Ιράκ.

mosul

Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές πρόσφατα άρχισαν να σημαδεύουν τα σπίτια που ανήκουν σε χριστιανούς στους οποίους έστειλαν τελεσίγραφο, καλώντας τους να ασπαστούν το Ισλάμ, να πληρώσουν ειδικό ισλαμικό φόρο ή να εγκαταλείψουν την πόλη πριν από το μεσημέρι σήμερα, διαφορετικά θα εκτελεστούν.

Το Ισλαμικό Κράτος “πρέπει να σταματήσει αμέσως την άθλια εκστρατεία του κατά των μειονοτήτων στη Μοσούλη και τα περίχωρά της”, δήλωσε η διευθύντρια για τη Μέση Ανατολή του Human Rights Watch Σάρα Λία Ουίτσον, θεωρώντας ότι το Ισλαμικό Κράτος “δείχνει να επιδιώκει την εξάλειψη κάθε ίχνους μειονοτικής ομάδας στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό του στο Ιράκ”.

“Τα ηγετικά στελέχη και οι μαχητές (του Ισλαμικού Κράτους) δικαιολογούν αυτές τις αποτρόπαιες ενέργειες επικαλούμενοι τη θρησκευτική ευλάβεια, όμως αυτό είναι το βασίλειο του τρόμου”, πρόσθεσε.

Και άλλες μειονότητες — οι Γεζίντι, οι Τουρκομάνοι και οι σιίτες Σαμπάκ– επίσης από την επαρχία Νινευί, ήταν θύματα εγκλημάτων των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το HRW.

To HRW κάλεσε τις σουνιτικές αρχές εκτός από το Ισλαμικό Κράτος και τις ένοπλες ομάδες να “ασκήσουν πίεση στους τζιχαντιστές να σταματήσουν να στοχοποιούν και να διώκουν τις θρησκευτικές μειονότητες”.

IRAQ-UNREST-MOSUL-DISPLACED

Σχετικά άρθρα