Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο δηλωμένος ομοφυλόφιλος υπουργός του Καναδά παντρεύεται τον σύντροφό του

Ο δηλωμένος ομοφυλόφιλος υπουργός του Καναδά παντρεύεται τον σύντροφό του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάμος Ομοφυλοφίλων, Καναδάς, Ομοφυλόφιλοι,

Ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος υπουργός του Καναδά παντρεύεται τον σύντροφό του.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο Ρικάρντο Μιράντα μιλάει για τον αρραβώνα του και τον επικείμενο γάμο του, είναι φανερός ο ενθουσιασμός του. Είναι πολύ χαρούμενος που βρήκε τον άνθρωπο με τον οποίο θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του.

Ωστόσο, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού του Καναδά, ξέρει ότι θα έρθει αντιμέτωπος και με αρνητικά σχόλια, μια βδομάδα αφότου ανακοίνωσε, μέσω των λογαριασμών του στα social media, τον αρραβώνα του με τον Κρίστοφερ Μπράουν, γράφοντας «Μου έκανε πρόταση γάμου. Είπα ΝΑΙ!».

«Ως άτομο LGBTQ δεν έχεις πάντα την αγάπη, την αποδοχή και όλα τα άλλα πράγματα που συνήθως λαμβάνουν οι άλλοι συνήθως, όταν ανακοινώνουν κάτι τέτοιο» είπε ο Καναδός Υπουργός.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Μπράουν ζήτησε από μια κοινή γνωστή τους να του τον συστήσει. Μέχρι τον Νοέμβριο που αρραβωνιάστηκαν, είχαν μια σχέση πολύ αγαπημένη μεν, αλλά όπου δεν κατάφερναν να συναντηθούν συχνά δε, καθώς ζούσαν σε διαφορετικές πόλεις.

«Όταν το ξέρεις, το ξέρεις» είπε ο Ρικάρντο Μιράντα στην HuffPost Canada σχετικά με τη γρήγορη απόφαση που πήρε, προσθέτοντας μάλιστα ότι εκείνος ήθελε να κάνει πρόταση γάμου στον σύντροφό του τον Σεπτέμβριο, αλλά άλλαξε γνώμη όταν έμαθε ότι ο Μπράουν σκόπευε να τον ζητήσει σε γάμο, περιμένοντας το δαχτυλίδι.

Ο Μιράντα, πρόσφυγας από τη Νικαράγουα και Εβραίος, είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός του Καναδά και ο πρώτος που θα παντρευτεί τον σύντροφό του.

Ο γάμος τους θα πραγματοποιηθεί στο Κάλγκαρι στις 28 Δεκεμβρίου.

Όπως λέει ο ίδιος: «Ποτέ δεν ήθελα να είμαι ο ομοφυλόφιλος υπουργός. Αλλά όταν πρόκειται για ζητήματα της LGBTQ κοινότητας, δεν είμαι σιωπηλός».

Για τον Μιράντα, είναι σημαντικό να ζει τη ζωή το όσο πιο αυθεντικά μπορεί, ακόμα κι αν αυτό είναι δυσάρεστο για τους πιο συντηρητικούς κατοίκους της Aλμπέρτα (σ.σ. η περιφέρεια που εκλέγεται).

Οι συνεργάτες του κάνουν ό,τι μπορούν για να σβήνουν τα υβριστικά, ρατσιστικά μηνύματα που λαμβάνει στο mail του, αλλά μερικές φορές δεν καταφέρνουν να τα εξαφανίζουν όλα. Εξάλλου, στον λογαριασμό του στο twitter, δεν είναι λίγα τα τρολ που την πέφτουν σε κάθε του ανάρτηση. Ο ίδιος λέει ότι τα social media έχουν επιτρέψει στους ανθρώπους να κρύβονται πίσω από τους υπολογιστές τους και να λένε ό, τι θέλουν και έχουν επίσης ενδυναμώσει πολλές επιθετικές, εχθρικές φωνές».

Επιστρέφοντας στο θέμα του γάμου του, λέει με ρομαντική διάθεση: «Είμαστε απλοί άνθρωποι που κάνουν απλά πράγματα, ψάχνουμε για σπίτι, μιλάμε για τη δουλειά μας, τα παιδιά, μαλώνουμε για την τούρτα του γάμου. Ο γάμος μας και η ζωή μας δεν διαφέρουν από των άλλων ανθρώπων και θέλουμε να τα γιορτάσουμε με αγάπη».

Σχετικά άρθρα