Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: Συμφωνία για ζώνη ασφαλείας στο σημείο συντριβής του Boeing

Ουκρανία: Συμφωνία για ζώνη ασφαλείας στο σημείο συντριβής του Boeing
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Boeing 777, Malaysia Airlines, Μαλαισία, Ολλανδία, Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Ουκρανία, Ρωσία,

Σε συμφωνία με τους αυτονομιστές αντάρτες για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας γύρω από το σημείο συντριβής του Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία κατέληξαν τα μέλη της ομάδας επαφής, που απαρτίζουν Ρώσοι, Ουκρανοί και μέλη του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη).

Όπως ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας, Βαλεντίν Ναλιβαϊτσένκο, στην ουκρανική τηλεόρασης, οι συνομιλίες με τους αυτονομιστές κατέληξαν στη συμφωνία για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας 20 χιλιομέτρων, ούτως ώστε «η Ουκρανία να εκπληρώσει τον κύριο στόχο, την αναγνώριση των πτωμάτων και την παράδοσή τους στις οικογένειες».

Οι διεθνείς ερευνητές και παρατηρητές έφτασαν σταδιακά το Σάββατο στο Κίεβο, με την ελπίδα να μπορέσουν να μεταβούν στον τόπο της συντριβής του αεροπλάνου, το οποίο κατά τα φαινόμενα καταρρίφθηκε από πύραυλο που ερρίφθη από περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αποσχιστών, σύμφωνα με Αμερικανούς εμπειρογνώμονες.

Η Ολλανδία, η οποία έχασε 192 πολίτες της στο αεροσκάφος από τους 298 που επέβαιναν, έστειλε κλιμάκιο της ολλανδικής υπηρεσίας ασφαλείας που συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Φρανς Τίμερμανς.

Η Μαλαισία έστειλε ομάδα 62 ερευνητών, στους οποίους περιλαμβάνονται δύο ειδικοί ερευνητές στις αεροπορικές καταστροφές, οι οποίοι προσκλήθηκαν από το Κίεβο για να μετάσχουν στις έρευνες, διευκρίνισε το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας.

Σχετικά άρθρα