Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι SDF μπήκαν στην πόλη Χατζίν του Ισλαμικού Κράτους – Βαριές απώλειες στις οδομαχίες

Οι SDF μπήκαν στην πόλη Χατζίν του Ισλαμικού Κράτους – Βαριές απώλειες στις οδομαχίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζαΐς Αλ Θουγάρ, Τζιχαντιστές,

Ακόμα μια μανιασμένη πολύνεκρη μάχη, ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), έδωσαν οι στρατιώτες των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην ανατολική Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 51 άντρες σκοτώθηκαν και από τις δύο πλευρές, σε 48ωρη μάχη στους δρόμους της Χατζίν, προπύργιο των τζιχαντιστών στον τελευταίο τους θύλακα σε μια στενή λωρίδα γης στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος έχασε 34 άνδρες, συμπεριλαμβανομένων και τριών βομβιστών αυτοκτονίας και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχασαν 17 μαχητές.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αφού κατάφεραν να εισέλθουν στη Χατζίν, κατέλαβαν το τοπικό τζαμί και ένα νοσοκομείο. Στην πόλη μαίνονται σφοδρές οδομαχίες.

Στη μάχη για την απελευθέρωση της Χατζίν διακρίνεται η συνιστώσα Τζαΐς Αλ Θουγάρ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, μια ένοπλη δύναμη αποτελούμενη από Άραβες, Κούρδους, Ασσύριους και Τουρκμένους δημοκρατικούς.

Κυρίως συνιστώσα των SDF είναι οι σοσιαλπατριωτικές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Σύμφωνα με τον πολεμικό χάρτη που σας δείχνουμε, κάτω, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν υπό τον έλεγχό τους περίπου τη μισή πόλη Χατζίν (αριστερός χάρτης), που βρίσκεται στα βόρεια του τελευταίου θύλακα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία ανατολικά του Ευφράτη.

Σχετικά άρθρα