Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DUP: Καταψηφίζουμε την «ταπεινωτική» συμφωνία του Brexit, αλλά στηρίζουμε Μέι

DUP: Καταψηφίζουμε την «ταπεινωτική» συμφωνία του Brexit, αλλά στηρίζουμε Μέι

Θα καταψηφίσει το DUP την «ταπεινωτική» συμφωνία, όπως έχει στο παρελθόν χαρακτηρίσει τη συμφωνία Λονδίνου – Βρυξελλών για το Brexit.

Αυτό το έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους το DUP, το μικρό ενωτικό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο στηρίζει την εύθραυστη πλειοψηφία της Τερέζα Μέι.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να στηρίζει τη Βρετανίδα πρωθυπουργό. Αυτό θα ήταν «παράλογο», τονίζουν κορυφαία στελέχη.

Εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων, στις 11 Δεκεμβρίου, για το Brexit, το Εργατικό Κόμμα έχει διαμηνύσει ότι εάν η συμφωνία δεν πάρει τελικά το πράσινο φως – το οποίο είναι και το πιθανότερο – θα κινήσει ευθύς αμέσως τη διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Μέι.

Εάν η Μέι δεν εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, είναι επίσης πολύ πιθανό να προκηρυχθούν εκλογές, εφόσον δεν υπάρξει εναλλακτικό κυβερνητικό σχήμα εντός 14 ημερών.

Επ’ αυτού του σεναρίου, το DUP υποστηρίζει ότι θα στηρίξει τη Μέι. «Σίγουρα δεν θα ψηφίζαμε για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση διότι δεν θα είχαμε κανένα λόγο να το κάνουμε», δήλωσε ο βουλευτής του DUP Σάμι Γουίλσον στο ραδιόφωνο του BBC.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Νάιτζελ Ντόντς επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία για το Brexit, ωστόσο χαρακτήρισε «παράλογο» να μη στηρίξει την κυβέρνηση της Μέι.

Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι το κόμμα δεν διατηρεί το δικαίωμα να αποσύρει τη στήριξή του στο μέλλον.

Σχετικά άρθρα