Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιονοθύελλα “τέρας” σαρώνει τις ΗΠΑ – Εικόνες από τη NASA

Χιονοθύελλα “τέρας” σαρώνει τις ΗΠΑ – Εικόνες από τη NASA
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για NASA Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, Χιονοθύελλα,

Χιονοθύελλα “τέρας” αποκαλεί τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ η NASA, στις δορυφορικές φωτογραφίες που ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter.

Η τρομερή χιονοθύελλα που πλήττει τις Βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο 12 ανθρώπων, κυρίως σε τροχαία ατυχήματα. Αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας έπληξε πρώτα την Τζόρτζια, τη Νότια Καρολίνα και τη Βόρεια Καρολίνα, πριν μετακινηθεί προς τα βόρεια της χώρας.

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης, σχεδόν 800.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ιδιαίτερα στις νοτιοανατολικές αμερικανικές πολιτείες.

 
Στην Ουάσιγκτον η κυκλοφορία είναι εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας της ποσότητας χιονιού που έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας και έφθασε στο ύψος των περίπου 40 εκατοστών.

Οι οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο κέντρο της πόλης ήταν από το πρωί σχεδόν άδειες. Σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα παρέμειναν στην πλειονότητά τους κλειστά. Τα λεωφορεία δεν κυκλοφόρησαν.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (ΝWS) είχε προειδοποιήσει εδώ και πολλές ημέρες για το σχηματισμό ενός «γιγάντιου θόλου» ρευμάτων ψυχρού αέρα που προέρχονται από την Αρκτική, ο οποίος θα φθάσει πάνω από τις ανατολικές πολιτείες της Αμερικής προκαλώντας μια «παγωμένη καταιγίδα» ικανή να παραλύσει πολλές πολιτείες, από τη Τζόρτζια και την Νότια Καρολίνα έως τις περιοχές βορειότερα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε κηρύξει χθες την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε 45 κομητείες της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνα, μία απόφαση που επιτρέπει στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων να αναλάβουν δράση.

Σχετικά άρθρα