Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά η Κυπριακή Δημοκρατία στη Ρωσία για την αμερικανική στρατιωτικοποίησή της

Τι απαντά η Κυπριακή Δημοκρατία στη Ρωσία για την αμερικανική στρατιωτικοποίησή της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρωσία,

Ποτέ δεν ήταν στόχος η στρατιωτικοποίηση της χώρας τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, με αφορμή την προειδοποίηση της Μόσχας για την αμερικανική παρουσία στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου διεκρίνισε πως η Κύπρος «παρέχει διευκολύνσεις για ανθρωπιστικής φύσεως επιχειρήσεις και αυτό μόνο σε περιπτώσεις που κάποιες χώρες υποβάλουν σχετικό αίτημα ή και έχουν κάποια σχετική με το θέμα αυτό Συμφωνία ή Μνημόνιο (MOU) με την Κυπριακή Δημοκρατία».

«Ενδεικτικά και όπως ανέφερε πρόσφατα με δημόσιες δηλώσεις του στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, το 2017 δόθηκαν από τη Δημοκρατία διευκολύνσεις σε αεροδρόμια της χώρας σε 672 περιπτώσεις και διευκολύνσεις ελλιμενισμού σε άλλες 225 στα λιμάνια μας», πρόσθεσε και ανέφερε πως «στη διάρκεια του φετινού χρόνου και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου είχαν παραχωρηθεί διευκολύνσεις σε 212 περιπτώσεις στα αεροδρόμια και σε 207 περιπτώσεις στα λιμάνια της Κύπρου».

Σχετικά άρθρα