Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ είπε στον Ερντογάν ότι δεν θέλει προβλήματα με την πώληση των F-35

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ είπε στον Ερντογάν ότι δεν θέλει προβλήματα με την πώληση των F-35
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως δεν θέλει προβλήματα με την πώληση των μαχητικών F-35 στην Άγκυρα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν «βλέπει» να προκύπτουν ζητήματα στην προμήθεια των μαχητικών της Lockheed Martin, παρά τις προσπάθειες του Κογκρέσου των ΗΠΑ να εμποδίσει την πώληση αυτή.

Κατά τον κ. Τσαβούσογλου, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο στον Τούρκο ομόλογό του στις συνομιλίες που είχαν στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες, προ ολίγων ημερών.

To TRIBUNE επισημαίνει στους αναγνώστες του ότι τα παραπάνω αποτελούν τουρκικούς ισχυρισμούς και ελέγχονται κατά πόσο έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Η Γερουσία των ΗΠΑ έχει ζητήσει να εμποδιστεί η πώληση των μαχητικών στην Τουρκία, εκτός και εάν ο κ. Τραμπ πιστοποιήσει πως η Τουρκία δεν απειλεί το ΝΑΤΟ με την αγορά αμυντικού εξοπλισμού από τη Ρωσία, ή με την κράτηση πολιτών των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα