Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν δεν θα δημιουργήσει ξεχωριστή βάση στη Συρία γιατί θα τη βομβαρδίσουν όλοι

Το Ιράν δεν θα δημιουργήσει ξεχωριστή βάση στη Συρία γιατί θα τη βομβαρδίσουν όλοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο εκπρόσωπος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, αντισυνταγματάρχης Αμπολφάζλ Σεκαρτζί, δήλωσε ότι το Ιράν δεν χρειάζεται στρατιωτική βάση στη Συρία.

«Το Ιράν δεν έχει ανάγκη μια βάση στη Συρία που οι πάντες θα θέλουν να της επιτεθούν», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Τεχαράνη παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στη Συρία και στο Ιράκ μετά από πρόσκληση των κυβερνήσεων αυτών των χωρών.

Ισχυρίστηκε επίσης -ψευδώς- ότι το Ιράν δεν έχει εμπλακεί απευθείας σε μάχες στη Συρία και στο Ιράκ και ότι τα όσα γράφονται και λέγονται για παρουσία ιρανικών στρατευμάτων στη Συρία τα διασπείρουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Ψεύδεται διότι μπορεί το Ιράν να μην έχει στείλει ποτέ τακτικές δυνάμεις στη Συρία και στο Ιράκ, έχει στείλει όμως δεκάδες χιλιάδες μαχητές του παραστρατιωτικού σώματος των Φρουρών της Επανάστασης και συγκεκριμένα ιρανικής καταγωγής Αφγανούς, που στρατολογεί ως μισθοφόρους και με την υπόσχεση ότι θα λάβουν την ιρανική υπηκοότητα μετά τη θητεία τους στη Συρία.

Οι ιρανικής καταγωγής Αφγανοί, που έχουν δώσει σκληρές μάχες στη Συρία ως ελαφρύ πεζικό, έχουν πληρώσει και βαρύτατο φόρο αίματος και σε αυτούς οφείλει το καθεστώς Άσαντ μεγάλο μέρος ότι ακόμα υφίσταται.

Το Ισραήλ εδώ και δύο χρόνια έχει αντιδράσει έντονα στην όλο και αυξανόμενη παρουσία ιρανικών δυνάμεων στη Συρία, τονίζοντας ότι απειλούν τη μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές και πυραυλικά πλήγματα στη Συρία στοχεύοντας ιρανικούς στόχους.

Να τονιστεί εδώ ότι το Ιράν προφανώς και δεν χρειάζεται μια βάση στη Συρία που θα την έχουν στόχο οι πάντες, για αυτό και επιλέγει να χρησιμοποιεί τις υφιστάμενες βάσεις του συριακού στρατού.

Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε ιρανικής καταγωγής Αφγανούς στη Συρία. Είναι οι άνδρες της Ταξιαρχίας Φατεμιγιούν. Πρόκειται για στρατεύματα υπό ιρανική διοίκηση με την υπόσχεση ότι θα λάβουν την ιρανική υπηκοότητα μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους.

Σχετικά άρθρα