Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς καταδίκασε έξι Παλαιστίνιους σε θάνατο με την κατηγορία ότι συνεργάζονταν με το Ισραήλ

Η Χαμάς καταδίκασε έξι Παλαιστίνιους σε θάνατο με την κατηγορία ότι συνεργάζονταν με το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Στρατοδικείο της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς επέβαλε τη Δευτέρα θανατική ποινή σε έξι Παλαιστίνιους, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, με την κατηγορία της συνεργασίας με το Ισραήλ.

Το στρατοδικείο επέβαλε ποινές σε συνολικά 13 Παλαιστινίους, κρίνοντάς τους ενόχους για συνεργασία με το Ισραήλ, ανέφεραν αξιωματούχοι από το υπουργείο Εσωτερικών του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχει η Χαμάς και από το στρατοδικείο σε συνέντευξη Τύπου στη Γάζα.

Ο ταξίαρχος Νάσερ Σουλεϊμάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι επτά υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από έξι έως 15 χρόνια και σε καταναγκαστική εργασία.

Οι ηλικίες των καταδικασθέντων κυμαίνονται από 29 έως 55 ετών.

Πηγές ασφαλείας τόνισαν ότι στα μέσα Νοεμβρίου η Χαμάς συνέλαβε τρεις Παλαιστινίους με κατηγορίες για συνεργασία με μια αποτυχημένη ισραηλινή αποστολή στη Γάζα που πυροδότησε νέα έκρηξη βίας μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων στην Λωρίδα της Γάζας.

Το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να χορηγήσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τους καταδικασθέντες σε θάνατο.

Ο Σουλεϊμάν προειδοποίησε ότι «η συνεργασία με την ισραηλινή κατοχή είναι επικίνδυνη και η τιμωρία βαριά».

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή νομοθεσία οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να επικυρώνονται από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Η Χαμάς, εντούτοις, δεν ζητά την έγκριση του Αμπάς, εξαιτίας της διαμάχης που μαίνεται μεταξύ των δύο παλαιστινιακών παρατάξεων.

Η Χαμάς είναι το παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Στο παρελθόν κατηγορήθηκε από την Αίγυπτο ότι υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος στη Χερσόνησο του Σινά.

Η ηγεσία της Χαμάς είναι αφοσιωμένη στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον πραγματικό ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και έχει μετατρέψει τη Γάζα σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Σχετικά άρθρα