Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κύπρος αποκτά και δεύτερο περιπολικό πλοίο από το Ισραήλ

Η Κύπρος αποκτά και δεύτερο περιπολικό πλοίο από το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνική Φρουρά Κύπρος, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ισραήλ, Κύπρος, Πολεμικό Ναυτικό,

Το ναυτικό της κυπριακής Εθνικής Φρουράς αναμένεται να ενισχυθεί και με δεύτερο περιπολικό πλοίο, ένα χρόνο μετά την απόκτηση του πρώτου πλοίου ανοικτής θαλάσσης, με την ονομασία «Αρχιπλοίαρχος Α. Ιωαννίδης».

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η Λευκωσία άναψε ήδη το πράσινο φως για την κατασκευή του πλοίου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί μέχρι τις αρχές του 2020.

Το πλοίο θα ναυπηγηθεί και πάλι στο Ισραήλ και θα αποκτηθεί μέσω διακρατικής συμφωνίας των δύο χωρών και θα είναι του ιδίου τύπου με το «Αρχιπλοίαρχος Α. Ιωαννίδης».

Με την απόκτηση του δεύτερου πλοίου, ουσιαστικά υλοποιείται ο αρχικός σχεδιασμός που είχε γίνει για ενίσχυση του ναυτικού με δυο πλοία από το Ισραήλ.

Ο κύκλος ενίσχυσης του ναυτικού της Εθνικής Φρουράς θα ολοκληρωθεί σε βάθος χρόνου με την απόκτηση ενός τρίτου πλοίου ανοιχτής θαλάσσης, που θα κατασκευαστεί σε ευρωπαϊκό ναυπηγείο συγκεκριμένης χώρας.

Τα χαρακτηριστικά του νέου ΠΑΘ:

Το νέο πλοίο της Εθνικής Φρουράς θα είναι μήκους 62 μέτρων και πλάτους 8 μέτρων.

Αναπτύσσει ταχύτητα 32 κόμβων έχει εκτόπισμα 450 τόνων και η εμβέλεια του πλοίου είναι 2,5 χιλιάδες μίλια.

Το SAAR 62 φέρει από τον κατασκευαστή του, αυτόματα πυροβόλα όπλα με τηλεχειρισμό, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι σε αυτό θα προστεθούν και άλλα.

Το πλοίο θα έχει πλήρωμα 30 ανδρών και μικρή ομάδα ειδικών δυνάμεων.

Θα φέρει δυο φουσκωτές λέμβους που θα χρησιμοποιούνται από Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) για άμεση επέμβαση σε περιστατικά.

Εκτός από τα όπλα που φέρει και αυτά που ενδεχομένως να προστεθούν, φέρει ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνίας και παρακολούθησης τελευταίας γενιάς.

Σχετικά άρθρα