Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Ερντογάν πήγε Βενεζουέλα για συμφωνίες συνεργασίας με τον Μαδούρο

O Ερντογάν πήγε Βενεζουέλα για συμφωνίες συνεργασίας με τον Μαδούρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Νίκολας Μαδούρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ταξίδεψε στη Βενεζουέλα για να υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τον Πρόεδρο της χώρας, Νικολά Μαδούρο .

Τον Ερντογάν υποδέχθηκε, κατά την άφιξή του, η Αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης που είναι αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, Τάρεκ ελ Αϊσάμι.

Το ταξίδι του Τούρκου Προέδρου στη Βενεζουέλα είχε ανακοινωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου – χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιείτο – κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Καράκας του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Είχε δηλώσει τότε ότι οι δύο Πρόεδροι αναμένεται «να υπογράψουν πολλές συμφωνίες».

Ο Μαδούρο, ο οποίος αντιμετωπίζει μια βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, είχε ταξιδέψει τον περασμένο Ιούλιο στην Τουρκία, για να παρευρεθεί στην ορκωμοσία του Ερντογάν. Τότε είχε συναντηθεί με επενδυτές και επιχειρηματίες.

Η δεύτερη θητεία του Μαδούρο αναμένεται να αρχίσει στις 10 Ιανουαρίου μετά την επανεκλογή του στην Προεδρία τον περασμένο Μάιο, την οποία δεν αναγνώρισε μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας.

Ο διάδοχος του πρώην Προέδρου Ούγκο Τσάβες (1999-2013) αντιμετωπίζει ισχυρές πιέσεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες τον έχουν χαρακτηρίσει «δικτάτορα» και έχουν επιβάλει κυρώσεις στη χώρα του, η οποία είναι μέλος του ΟΠΕΚ.

Σχετικά άρθρα