Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλβανία έχει πληθυσμό 2,9 εκ. και ψηφίζουν 3,5 εκ. – Προφανώς ψηφίζουν και τα δέντρα

Η Αλβανία έχει πληθυσμό 2,9 εκ. και ψηφίζουν 3,5 εκ. – Προφανώς ψηφίζουν και τα δέντρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Εκλογές,

Η αλβανική «Reporter TV» μετέδωσε ότι στους εκλογικούς καταλόγους για τις δημοτικές εκλογές του 2019 είναι εγγεγραμμένοι περίπου 3,5 εκατομμύρια Αλβανοί πολίτες. Την ίδια ώρα ο πληθυσμός της Αλβανίας δεν ξεπερνά τα 2,9 εκ., σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Προφανώς στα 3,5 εκ. συμπεριλαμβάνονται και οι μετανάστες Αλβανοί ή Αλβανοί που ζουν στα Σκόπια ή στο Κόσοβο αλλά και οι πεθαμένοι.

Είναι αυτονόητο ότι τόσο μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των εγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους και του πραγματικού πληθυσμού ευνοούν τη νοθεία, η οποία στην Αλβανία είναι κάτι σαν παράδοση, όπως και η εξαγορά ψήφων (50 ευρώ πήγαινε η ψήφος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές).

Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν διανεμηθεί στα γραφεία αστικής κατάστασης για διορθώσεις και ανανεώσεις.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών, Σαντέρ Λεσάι, οι κατάλογοι αυτοί θα πρέπει να δημοσιευθούν μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου από κάθε δήμο και διοικητική μονάδα σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι εκλογικοί κατάλογοι καταρτίστηκαν αμέσως μετά το διάταγμα του προέδρου Ιλίρ Μέτα, πριν από λίγες εβδομάδες, οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία θα γίνουν στις 30 Ιουνίου 2019.

Σχετικά άρθρα