Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μάλτα θα φιλοξενήσει προσωρινά 11 μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο

Η Μάλτα θα φιλοξενήσει προσωρινά 11 μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφρική, Ισπανία, Λαθρομετανάστες, Μάλτα, Μεσόγειος Θάλασσα, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Να φιλοξενήσει προσωρινά ένδεκα Αφρικανούς μετανάστες οι οποίοι διασώθηκαν από ισπανικό αλιευτικό δέχθηκε η Μάλτα, μετά την περιπλάνησή τους επί δέκα ημέρες στη Μεσόγειο, αφού δεν γίνονταν δεκτοί σε κανένα λιμάνι.

Όπως ανακοίνωσε η ΜΚΟ ProActiva Open Arms, οι μετανάστες θα μεταφερθούν αργότερα στην Ισπανία, αφού υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις στη Μάλτα.

Το σκάφος Nuestra Madre Loreto μετέφερε αρχικά 12 μετανάστες, υπηκόους του Νίγηρα, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Σενεγάλης και της Αιγύπτου, τους οποίους διέσωσε από φουσκωτό που είχε αναχωρήσει από τις ακτές της Λιβύης.

Η ισπανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει αρχικά ότι ζήτησε, μάταια, από τη Λιβύη να δεχθεί να πάρει πίσω τους μετανάστες, πριν απευθύνει εκκλήσεις για την υποδοχή τους στις κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Μάλτας, όμως καμία δεν τους αποδεχόταν.

Ο καπετάνιος του αλιευτικού, προειδοποίησε την Τρίτη ότι η κατάσταση ήταν πια «οριακή» καθώς το πλήρωμα είχε πλέον προμήθειες για έξι ως επτά ημέρες κι ερχόταν καταιγίδα.

Μετά την παρέμβαση της ισπανικής ΜΚΟ ProActiva Open Arms ένας από τους δώδεκα μετανάστες, «σε κατάσταση προχωρημένης αφυδάτωσης», μεταφέρθηκε στη Μάλτα με ελικόπτερο.

Σχετικά άρθρα