Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κολλητός» με τον Μαδούρο ο Ερντογάν – Πήγε να τον βρει στη Βενεζουέλα

«Κολλητός» με τον Μαδούρο ο Ερντογάν – Πήγε να τον βρει στη Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Νίκολας Μαδούρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Στη Βενεζουέλα, για να υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τον πρόεδρο της χώρας και σύμμαχό του Νικολάς Μαδούρο, μετέβη την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα το Καράκας.

Τον Ερντογάν υποδέχθηκε κατά την άφιξή του στη χώρα η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που είναι αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Τάρεκ ελ Αϊσάμι.

Το ταξίδι του Τούρκου προέδρου στη χώρα είχε ανακοινωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιείτο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Καράκας του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αυτός είχε δηλώσει τότε ότι οι δύο πρόεδροι μπορεί «να υπογράψουν πολλές συμφωνίες».

Ο Μαδούρο, ο οποίος αντιμετωπίζει μια βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, είχε μεταβεί στις 8 Ιουλίου στην Τουρκία για να παρευρεθεί στην ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου. Τότε είχε συναντηθεί με επενδυτές και επιχειρηματίες.

Η δεύτερη θητεία του Μαδούρο αναμένεται να αρχίσει στις 10 Ιανουαρίου μετά την επανεκλογή του στην προεδρία τον περασμένο Μάιο, την οποία δεν αναγνώρισε μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας.

Ο διάδοχος του πρώην προέδρου Ούγκο Τσάβες (1999-2013) αντιμετωπίζει ισχυρές πιέσεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες τον έχουν χαρακτηρίσει «δικτάτορα» και έχουν επιβάλει κυρώσεις στη χώρα του, η οποία είναι μέλος του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ).

Σχετικά άρθρα