Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές είχαν θάψει τροχόσπιτα στη Μοσούλη και τα χρησιμοποιούσαν ως υπόγειες αποθήκες

Οι τζιχαντιστές είχαν θάψει τροχόσπιτα στη Μοσούλη και τα χρησιμοποιούσαν ως υπόγειες αποθήκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Ο ιρακινός στρατός ανακάλυψε το Σάββατο στη Μοσούλη θαμμένα τροχόσπιτα, τα είχαν θάψει οι τζιχαντιστές και τα χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικούς χώρους.

Σε αυτά οι τρομοκράτες αποθήκευαν οπλισμό, πυρομαχικά και τρόφιμα. Ο ιρακινός στρατός αποφάσισε να τα καταστρέψει στο σημείο που τα βρήκε.

Πριν ένα χρόνο ακριβώς η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοίνωσε τη στρατιωτική ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφός της, με την απελευθέρωση και της τελευταίας κατεχόμενης πόλης, της Ράουα που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε φτάσει να κατέχει το 2014 το δυτικό Ιράκ, δηλαδή το 1/3 περίπου της έκτασης της χώρας και το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας.

Ωστόσο, οι αγριότητες, οι ομαδικές σφαγές, οι αιχμαλωσίες γυναικών για ερωτικές σκλάβες -που συνέβησαν αφού το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη του Ιράκ- προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινής γνώμης και έτσι συστήθηκε ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που ανέλαβε να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος.

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, έγινε η ανατολική πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, με δυτική τη Ράκα στη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος χρειάστηκε περίπου τρία χρόνια για να χάσει τα εδάφη που κατείχε στο Ιράκ. Ωστόσο, η οργάνωση συνεχίζει να διατηρεί ισχυρούς μυστικούς πυρήνες μέσα στις πόλεις, που πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις και συμμορίες ενόπλων που περιφέρονται στην έρημο και στα βουνά διεξάγοντας συμμοριτοπόλεμο.

Σχετικά άρθρα