Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι επιτέθηκαν σε στρατόπεδα Τουρκμένων ατάκτων στον θύλακα της Εφρίν

Οι Κούρδοι επιτέθηκαν σε στρατόπεδα Τουρκμένων ατάκτων στον θύλακα της Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκμένοι, Χαλέπι,

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) επιτέθηκαν σε στρατόπεδο του ισλαμικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στο τουρκοκρατούμενο κουρδικό καντόνι της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) στη βορειοδυτική Συρία έχει καταστεί μισθοφορικό άτακτο στράτευμα υπό τις εντολές του τουρκικού στρατού.

Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές, οι Κούρδοι χτύπησαν στρατόπεδο της οργάνωσης «Σουλτάν Μουράντ», που συμμετέχει στον FSA, της οποίας τα μέλη είναι Τουρκμένοι.

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή της βόρειας Συρίας και θεωρούνται από τους Τούρκους εθνική τους μειονότητα.

Στην επίθεση, που έγινε στην περιοχή της κωμόπολης Ζερέ, σκοτώθηκαν δύο άνδρες της «Σουλτάν Μουράντ».

Οι Κούρδοι χτύπησαν και άλλο στρατόπεδο του FSA στην περιοχή Μπαμπίλα. Εκεί σκοτώθηκαν τρεις ισλαμιστές μισθοφόροι των Τούρκων.

Οι Τούρκοι εξαπέλυσαν την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» για την κατάληψη του κουρδικού θύλακα της Εφρίν στις 20 Ιανουαρίου 2018.

Ύστερα από σκληρές μάχες δύο μηνών, στις 18 Μαρτίου 2018, ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του κατέλαβαν την πόλη της Εφρίν, αφού προηγουμένως την εκκένωσαν οι κουρδικές δυνάμεις για να μην προκληθεί σφαγή μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Μετά την κατάληψη του θύλακα της Εφρίν, οι Κούρδοι συνεχίζουν να μάχονται διεξάγοντας ανταρτοπόλεμο κατά των κατοχικών δυνάμεων.

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) είναι η κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι. Η Άγκυρα έχει σχέδιο να δημιουργήσει ένα ισλαμικό προτεκτοράτο-ψευδοκράτος στη βορειοδυτική Συρία στα εδάφη που βλέπετε στις δύο αποχρώσεις του πράσινου.

Σχετικά άρθρα