ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απεργία πείνας ξεκίνησαν μετανάστες στα σύνορα Μεξικού και ΗΠΑ

Απεργία πείνας ξεκίνησαν μετανάστες στα σύνορα Μεξικού και ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απεργία πείνας, προκειμένου να πιέσουν τις μεξικανικές και τις αμερικανικές αρχές να ανοίξουν τον δρόμο στα σύνορα ΜεξικούΗΠΑ, άρχισαν την Πέμπτη 10 μετανάστες από τους χιλιάδες συνολικά, οι οποίοι ξεκίνησαν πεζή πριν από περίπου δύο μήνες από την κεντρική Αμερική με το όνειρο μίας καλύτερης ζωής στις ΗΠΑ.

Σχεδόν 6.000 μετανάστες του «καραβανιού», κυρίως από την Ονδούρα, κοιμούνται έξω, σε παγωμένα δάπεδα, χλοοτάπητες, ή στρώματα ή σε υπνόσακους στο ασφυκτικά γεμάτο κέντρο υποδοχής και σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς γύρω από αυτό, αφότου άρχισαν να φθάνουν στην Τιχουάνα, απέναντι από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, πριν από τρεις εβδομάδες.

Οι μεξικανικές αρχές άρχισαν να μεταφέρουν ορισμένους από τους μετανάστες με λεωφορεία σε έναν άλλο χώρο υποδοχής, για να τους προσφέρουν καλύτερες συνθήκες.

Δεδομένης της αντιμεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έναντι των μεταναστών, στελέχη της αμερικανικής υπηρεσίας για την προστασία των συνόρων προειδοποιούν πως οι άνθρωποι αυτοί ίσως χρειαστεί να περιμένουν για μήνες πριν τους επιτραπεί να υποβάλουν αιτήσεις για χορήγηση ασύλου.

Σχετικά άρθρα