Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Ουκρανός πρόεδρος είπε για τον Τραμπ «έτσι ενεργούν οι μεγάλοι ηγέτες»

Γιατί ο Ουκρανός πρόεδρος είπε για τον Τραμπ «έτσι ενεργούν οι μεγάλοι ηγέτες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μαύρη Θάλασσα, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ντόναλντ Τραμπ, Ουκρανία, Πέτρο Ποροσένκο, Ρωσία, Σύνοδος G20,

Την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει την συνάντηση που προγραμματιζόταν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της Συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μπουένος Άιρες, εξήρε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

«Αυτός είναι ο τρόπος που ενεργούν οι μεγάλοι ηγέτες» έγραψε ο Ποροσένκο σε ανάρτησή του στο Twitter, παραπέμποντας σε σχετική ανάρτηση που είχε κάνει νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η παραπάνω εξέλιξη σημειώνεται λίγα 24ωρα μετά το επεισόδιο μεταξύ Ουκρανίας – Ρωσίας ανοικτά της Κριμαίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική ακτοφυλακή κατέσχεσε την Κυριακή τρία μικρά πλοία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας, ανοίγοντας πυρ και τραυματίζοντας τρεις Ουκρανούς ναύτες.

Επρόκειτο για την πρώτη ανοικτή στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και το ξέσπασμα, αργότερα την ίδια χρονιά, της ένοπλης σύρραξης στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και φιλορώσους αυτονομιστές.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, δεδομένου ότι τα πλοία και το πλήρωμά τους δεν έχουν επιστραφεί από τη Ρωσία στην Ουκρανία είναι καλύτερο για όλες τις πλευρές να ακυρωθεί η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο γνωστοποίησε πως δεν είχε λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου.

«Βρισκόμαστε εν πτήσει προς την Αργεντινή. Έως τώρα έχουμε δει μόνο το tweet και δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης. Δεν έχουμε λάβει επίσημη ενημέρωση.

»Αν αυτό αληθεύει ο πρόεδρος (Πούτιν) θα προβεί σε χρήσιμες συναντήσεις στις επιπλέον ώρες που θα έχει στο πρόγραμμά του στο περιθώριο της συνόδου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σχετικά άρθρα