Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ λέει «όχι» σε στρατιωτική λύση στη Θάλασσα του Αζόφ

Η Μέρκελ λέει «όχι» σε στρατιωτική λύση στη Θάλασσα του Αζόφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Θάλασσα του Αζόφ - Αζοφική Θάλασσα, Μαύρη Θάλασσα, Ουκρανία, Ρωσία,

Το ενδεχόμενο της στρατιωτικής λύσης στη νέα ένταση Ρωσίας – Ουκρανίας απέκλεισε κατηγορηματικά η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Τέτοιου είδους ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσω του διαλόγου διεμήνυσε η Μέρκελ απαντώντας επί της ουσίας στην έκκληση του Ουκρανού προέδρου προς το ΝΑΤΟ να αναπτύξει πολεμικά πλοία στην Αζοφική Θάλασσα, προκειμένου τα κράτη-μέλη να υποστηρίξουν το Κίεβο στη διένεξή του με τη Μόσχα.

«Η Γερμανία είναι ένας από τους πιο στενούς μας συμμάχους και ελπίζουμε ότι οι χώρες του NATO είναι πλέον διατεθειμένες να στείλουν πλοία στην Αζοφική Θάλασσα για να βοηθήσουν την Ουκρανία και για να εγγυηθούν την ασφάλεια», υπογράμμισε ο Ποροσένκο στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική «Bild».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν θέλει τίποτε λιγότερο από το να καταλάβει την Αζοφική Θάλασσα. Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει είναι η ενότητα του δυτικού κόσμου», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. «Η Γερμανία πρέπει επίσης να διερωτηθεί: τι θα κάνει ο Πούτιν μετά αν δεν τον σταματήσουμε», προειδοποίησε.

Η Μέρκελ από την πλευρά της κάλεσε τη ρωσική ηγεσία να αποδεσμεύσει τα ουκρανικά πλοία και να απελευθερώσει τα πληρώματά τους, ενώ σημείωσε ότι η Ρωσία έχει επιδείξει επιθετική συμπεριφορά και σε άλλες περιπτώσεις εκτός της Ουκρανίας.

«Και εμείς, ως Γερμανοί, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια, καθώς πρόκειται για σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος προσθέτοντας ότι αυτό είναι και το νόημα των κυρώσεων.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε η Μέρκελ μιλώντας σε γερμανοουκρανικό επιχειρηματικό συνέδριο στο Βερολίνο, σκοπεύει να συζητήσει το θέμα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου της G20 που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στην Αργεντινή.

Σχετικά άρθρα