Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ετοίμαζε προβοκάτσια με χημικά για να βομβαρδίσουν οι Αμερικανοί τους Σύρους

Το Ισλαμικό Κράτος ετοίμαζε προβοκάτσια με χημικά για να βομβαρδίσουν οι Αμερικανοί τους Σύρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης ισχυρίζεται ότι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που πολιορκούνται στον τελευταίο θύλακα της οργάνωσης στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, σχεδίαζαν να εξαπολύσουν επίθεση με χημικά αέρια στους μαχητές των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ώστε να προκαλέσουν αεροπορικά πλήγματα του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του συριακού στρατού. Δηλαδή, το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε προβοκάτσια για να ενοχοποιήσει τον συριακό στρατό.

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος παρήγαγε τα βλήματα για την επίθεση σε ένα εργοστάσιο στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, 11 τζιχαντιστές που εκπαιδεύτηκαν στην παρασκευή χημικών όπλων στο εξωτερικό, ανέλαβαν να γεμίσουν τα βλήματα με δηλητηριώδη χημικά.

Το Ισλαμικό Κράτος θα εξαπέλυε την επίθεση με χημικά αέρια κατά των SDF από σημείο κοντά στις θέσεις του συριακού στρατού, ο οποίος βρίσκεται στη δυτική όχθη του Ευφράτη, ώστε να θεωρούνταν υπεύθυνοι οι Σύροι για την επίθεση.

Σχετικά άρθρα