Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουλάχιστον 560 μετανάστες διασώθηκαν στα νότια της Ισπανίας – Τρεις νεκροί

Τουλάχιστον 560 μετανάστες διασώθηκαν στα νότια της Ισπανίας – Τρεις νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Συνολικά 564 μετανάστες διασώθηκαν την Τετάρτη ανοικτά των νότιων ακτών της Ισπανίας, στη Μεσόγειο, ενώ άλλοι τρεις βρέθηκαν νεκροί, όπως γνωστοποίησαν οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα.

Οι μετανάστες επέβαιναν σε 12 επισφαλή πλεούμενα. Τους επιβαίνοντες σε δύο από αυτά διέσωσε η ισπανική χωροφυλακή Guardia Civil.

Όπως διευκρίνισαν μέσω Twitter οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στα ανδαλουσιανά λιμάνια της Μάλαγας, της Αλμερίας και της Μοτρίλ.

Κατά τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρέθηκαν τρία πτώματα μεταναστών στη θάλασσα, κατά ίδια πηγή.

Η Ισπανία έχει μετατραπεί από την άνοιξη στη βασική πύλη εισόδου των μεταναστών και των προσφύγων που προσπαθούν να εισέλθουν παράτυπα στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού.

Από την 1η Ιανουαρίου ως την 24η Νοεμβρίου, 51.984 μετανάστες αφίχθησαν στην Ισπανία διά της θαλάσσιας οδού και 675 βρήκαν τον θάνατο στη θάλασσα προσπαθώντας να φθάσουν στη χώρα.

Το 2017, οι άνθρωποι που χάθηκαν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φθάσουν στην Ισπανία εκτιμάται ότι ήταν τουλάχιστον 224.

Ο αριθμός αυτός αναλογεί σχεδόν στις μισές αφίξεις μεταναστών στην Ευρώπη διά θαλάσσης τη συγκεκριμένη περίοδο, οι οποίες είναι πάνω από 106.000, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Σχετικά άρθρα