Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Οι τζιχαντιστές έσφαξαν 90 ανθρώπους στη Συρία

ΒΙΝΤΕΟ: Οι τζιχαντιστές έσφαξαν 90 ανθρώπους στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι παρανοϊκοί τζιχαντιστές θεωρούνται υπεύθυνοι για τη σφαγή τουλάχιστον 90 ανθρώπων στη Συρία την Πέμπτη, όπως κατήγγειλε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι περιβόητοι ψυχασθενείς της ISIS, σκότωσαν τουλάχιστον 90 ανθρώπους την Πέμπτη, όταν κατέλαβαν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου του Σάαρ στη Χομς, στην κεντρική Συρία.

«Οι εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες ενόπλων ή αμάχων αποτελούν έγκλημα πολέμου, όποια πλευρά κι αν τις διαπράττει στην σύγκρουση. Αυτοί ήταν αιχμάλωτοι πολέμου και δεν έπρεπε να έχουν εκτελεστεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει διαπράξει έναν ανυπολόγιστο αριθμό εγκλημάτων πολέμου», πρόσθεσε.

Κατά την επίθεση στο Σάαρ, τη σημαντικότερη που έχει εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος κατά των αρχών της Συρίας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 υπάλληλοι και 65 φρουροί, καθώς και φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας.

Οι τζιχαντιστές έχουν ανεβάσει μάλιστα βίντεο στο YouΤube με τις ωμότητες τους, στο οποίο απεικονίζονται δεκάδες σοροί, ενώ σε άλλο ένας τζιχαντιστής στέκεται μπροστά από τις σορούς, μιλάει στα γερμανικά και παρεμβάλλει προσβολές στα αραβικά.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη καταλάβει πολλά πετρελαϊκά κοιτάσματα στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Αλ Ζορ της Συρίας, όπου την Παρασκευή άρχισε μάχη με τις κυβερνητικές δυνάμεις έξω από στρατιωτικό αεροδρόμιο, το οποίο ελέγχει η κυβέρνηση.

Το αεροδρόμιο της Ντέιρ αλ Ζορ είναι μια από τις τελευταίες στρατηγικής σημασίας τοποθεσίες στην επαρχία αυτή που δεν έχει κυριευθεί από τους τζιχαντιστές.

Ο συριακός στρατός βομβαρδίζει περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο, το οποίο ανεφοδιάζει τις δυνάμεις του στο ανατολικό τμήμα της χώρας, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες.

Κατά τον κ. Ραχμάν θα είναι δύσκολο για το Ισλαμικό Κράτος να νικήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα