Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κύπρος αναβάθμισε τον οπλισμό των Ειδικών της Δυνάμεων και προχωρεί σε νέες αγορές

Η Κύπρος αναβάθμισε τον οπλισμό των Ειδικών της Δυνάμεων και προχωρεί σε νέες αγορές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνική Φρουρά Κύπρος, Κύπρος, Σάββας Αγγελίδης,

Η Κύπρος προχώρησε στην αναβάθμιση των όπλων των ειδικών της δυνάμεων και προχωρεί με σταθερά βήματα σε νέες αγορές, ανέφερε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια τελετής για την απονομή των πράσινων μπερέ στους καταδρομείς της 2018 ΕΣΣΟ στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι, ο υπουργός ανέφερε ότι «το τιμημένο πράσινο μπερέ αποτελεί το παράσημο που φέρουν οι άνδρες των πολυθρύλητων δυνάμεων καταδρομέων και τα κατορθώματα τους στον αγώνα για την υπεράσπιση της πατρίδας εξιστορούνται με δέος και σεβασμό, για το απαράμιλλο θάρρος τους, που γράφτηκε στα πεδία της μάχης, στα πεδία της τιμής, με τους αγώνες και τις θυσίες των ηρωικών λοκατζήδων, με τους αγώνες και τις θυσίες τους για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της μαρτυρικής μας πατρίδας».

Ο Υπουργός συνεχάρη «τον Διοικητή της Διοίκησης Καταδρομών και τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που είχαν την ευθύνη της εκπαίδευσης και με αίσθημα ευθύνης έφεραν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία την αποστολή τους».

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε πως «αποδεικνύοντας έμπρακτα την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που λαμβάνουν οι καταδρομείς» και απηύθυνε δημόσια τα συγχαρητήρια του «στην ομάδα καταδρομέων της Εθνικής Φρουράς που έλαβε το χάλκινο μετάλλιο στη διαγωνιστική άσκηση περιπόλου αναγνώρισης Cambrian Patrols μια διεθνή στρατιωτική άσκηση, που διοργάνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου με μεγάλο αριθμό και υψηλή ποιότητα διαγωνιζομένων ομάδων στην οποία η κυπριακή αποστολή συμμετείχε για πρώτη φορά».

Πρόκειται, είπε «για μια από τις πιο απαιτητικές τόσο σωματικά όσο και πνευματικά ασκήσεις ανά τον κόσμο, με υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά τη Διοίκηση και την ηγεσία.

»Οι ασκούμενοι διαγωνίζονται με πλήρη φόρτο σε πραγματικές συνθήκες μάχες και υπό αντίξοες καιρικές και εδαφικές συνθήκες στην οροσειρά Cambria της Ουαλίας».

Ο κ. Αγγελίδης εξέφρασε προς την ομάδα τα «θερμά συγχαρητήρια» όλων και δίκαια λαμβάνουν σήμερα τις τιμές που δικαιούνται για τη μεγάλη τους επιτυχία.

Σημείωσε ακόμα ότι μ’ αυτή τους την επιτυχία έχουν αναθέσει «την υποχρέωση ως πολιτεία» να τους στηρίξει για να συνεχίσουν την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, που πραγματοποιούν καθημερινά, «σε συνδυασμό με το σύγχρονο υπηρεσιακό περιβάλλον που συνεχώς εξελίσσεται».

Πρόσθεσε πως «έχουμε ήδη προχωρήσει στην αναβάθμιση των όπλων των ειδικών μας δυνάμεων και προχωρούμε με σταθερά βήματα και σε νέες αγορές.

»Αποτελεί κανόνα πως οι επίλεκτες μας δυνάμεις πρέπει να είναι σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας, ευέλικτοι και ικανοί να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση υπερασπιζόμενοι το δίκαιο της πατρίδας μας».

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε και απένειμε «τις δέουσες τιμές στα άτομα που έχουν ταυτίσει το είναι τους, τη ζωή και το πνεύμα τους με τις ειδικές δυνάμεις, όλους τους λεβέντες που πριν δεκαετίες φόρεσαν το πράσινο μπερέ και το τίμησαν όσο ελάχιστοι άλλοι».

Απευθυνόμενος στους έφεδρους καταδρομείς, ο Υπουργός είπε πως στην πολυετή τους πορεία ως καταδρομείς, από νεοσύλλεκτοι μέχρι και σήμερα που ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, ως έφεδροι, επέδειξαν υψηλότατο φρόνημα και αξιοζήλευτα ανεπτυγμένη αίσθηση του καθήκοντος, είναι πάντα στις επάλξεις δηλώνοντας πάντα το παρών σε κάθε προσκλητήριο της πατρίδας.

Αφού ευχαρίστησε τους έφεδρους καταδρομείς για την προσφορά τους, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «ως ένδειξη εκτίμησης» έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να παραμείνουν στις τάξεις της εφεδρείας των καταδρομών στο πλαίσιο εφαρμογής του θεσμού του εθελοντή εφέδρου, ενώ έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις δραστηριότητες των μονάδων τους στο πλαίσιο των εφεδρικών παρουσιάσεων.

Εξήγησε ότι οι δύο αυτές επιλογές είναι οι «τελευταίες μεταρρυθμίσεις που έχουμε εξαγγείλει για το θεσμό της εφεδρείας στην Εθνική Φρουρά».

Αφού ευχαρίστησε «από καρδιάς» τους έφεδρους καταδρομείς, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου ευχήθηκε οι νέοι καταδρομείς που παραλαμβάνουν σήμερα τα μπερέ τους και οι άλλοι συνάδελφοι τους στους καταδρομείς και στην υπόλοιπη Εθνική Φρουρά να παραδειγματιστούν από αυτούς, αφού κατάφεραν με «το ήθος, το ζήλο και την απόδοση» τους να υπηρετήσουν για τόσα χρόνια το τιμημένο πράσινο μπερέ και «αποτελούν πρότυπα συμπεριφοράς και πειθαρχίας, απαραίτητο στοιχείο για να μπορέσει η Εθνική Φρουρά να φέρει εις πέραν την αποστολή της».

Σχετικά άρθρα