Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιμπραήμ Καραγκιούλ: Θέλουν να προκαλέσουν «ασφυξία» στην Τουρκία – Το καθεστώς Ερντογάν ηχεί τύμπανα πολέμου

Ιμπραήμ Καραγκιούλ: Θέλουν να προκαλέσουν «ασφυξία» στην Τουρκία – Το καθεστώς Ερντογάν ηχεί τύμπανα πολέμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιμπραήμ Καραγκιούλ, Ισραήλ, Κύπρος, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι, Τζορτζ Σόρος, Τουρκία,

Για περικύκλωση της Τουρκίας και σχέδιο κατάρρευσής της από το εσωτερικό της, γράφει ο αρχισυντάκτης της ερντογανικής εφημερίδας Yeni Safak Ιμπραήμ Καραγκιούλ. Ο εν λόγω προπαγανδιστής απηχεί 100% τις απόψεις του Τούρκου προέδρου και συχνά προαναγγέλλει τις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας, όπως είχε εγκαίρως πρώτος μιλήσει για τις τουρκικές εισβολές στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ.

Ο Καραγκιούλ «προβλέπει» ότι επίκειται μεγάλη γεωπολιτική αναμέτρηση στην ανατολική Μαύρη Θάλασσα.

Τονίζει τη νέα ενεργειακή ισορροπία, στην οποία -όπως γράφει- προσφάτως εντάχθηκαν η Ιταλία και ορισμένες αραβικές χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο, με επικεφαλής το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Λέει ότι ο πόλεμος στη Συρία είναι ένας απόλυτα ανατολικομεσογειακός πόλεμος (το TRIBUNE εξαρχής έχει τονίσει πώς ότι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο περιλαμβάνει και τη Συρία) και αναφέρει ότι στο ίδιο σχέδιο εντάσσεται και η δημιουργία ενός διαδρόμου από το Ιράν έως τη Μεσόγειο (κουρδικά εδάφη).

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), λέει, εκτελεί σχέδιο των ΗΠΑ και του Ισραήλ για πολιορκία της Τουρκίας.

Ο αμερικανοϊσραηλινός άξονας, συνεχίζει, καθιερώνεται μέσω Σαουδικής Αραβίας, Ισραήλ, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και συνδέει τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι με αυτούς τους σχεδιασμούς.

Είναι η δημιουργία ενός νέου μετώπου, το οποίο όπως γράφει υπηρετείται και από τους πρίγκιπες διαδόχους της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων.

Η γεωπολιτική αξία της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και η κατοχή του βόρειου μέρους της το 1974 τώρα επιβεβαιώνεται.

Η επικέντρωση των ΗΠΑ στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία αποτελεί επίσης, όπως γράφει, μεγάλη απειλή για το μέλλον της Τουρκίας. Από παντού κλείνουν όλες τις πόρτες της Τουρκίας προς τη Δύση.

Είναι ένα σχέδιο να προκαλέσει στην Τουρκία ασφυξία στο εσωτερικό της.

«Η χώρα μας δεν θα διστάσει να εμπλακεί σε μια τέτοια κρίση, καθώς και έχει ιστορική και θρησκευτική ευθύνη να το πράξει», προαναγγέλλει.

Για πρώτη φορά αναφέρεται και στον Τζορτζ Σόρος, το νέο «αγαπημένο» πρόσωπο των ερντογανικών, τον οποίο κατηγορεί ότι χρηματοδότησε τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί και αφήνει να εννοηθεί ότι συνδέεται και με την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Κατηγορεί επίσης ως χρηματοδότες της εσωτερικής αποσταθεροποίησης της Τουρκίας τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και τον πρίγκιπα διάδοχο των Εμιράτων, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Τουρκία θα πρέπει και πρέπει πάντα να βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής.

»Ζούμε σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο της ιστορίας, ότι κάποια έθνη θα εξαφανιστούν και κάποια θα εμφανιστούν ξανά.

»Μπορεί να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να βρούμε δεκάδες χώρες από τη Βαλτική προς τη Μαύρη Θάλασσα και από τον Περσικό Κόλπο στην Ερυθρά Θάλασσα σε πόλεμο μεταξύ τους.

»Αυτό είναι πιο πιθανό από ποτέ.

»Ως εκ τούτου, η Τουρκία επιδεικνύει τον μεγαλύτερο αγώνα της μετά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάθε προσπάθεια αποδυνάμωσης ή λασπωρίας αυτού του αγώνα αποτελεί απειλή.

»Ακριβώς όπως δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να ξανασηκωθούμε μετά από έναν αιώνα, δεν υπάρχει και άλλο θεμιτό εκτός από την υποστήριξη αυτού του αγώνα», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα