Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κίνα δηλώνει σταθερή στην εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα

Η Κίνα δηλώνει σταθερή στην εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Κλιματική Αλλαγή,

Ακλόνητη και ενεργή θα παραμείνει η Κίνα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

«Η χώρα θα τηρήσει τις υποσχέσεις της στο 100% και ακόμα περισσότερο. Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο άλλες χώρες αλλάζουν θέση ή στάση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Σιε Τζενχούα, ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για την Κλιματική Αλλαγή, ενόψει της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Αναφερόμενος στις προσδοκίες που υπάρχουν αναφορικά με τη διάσκεψη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου, ο Σιε δήλωσε ότι η Κίνα ελπίζει πως οι διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού μπορούν να ολοκληρωθούν στη συνάντηση αυτή.

«Θα είναι ένα συνέδριο ορόσημο για την παγκόσμια διακυβέρνηση για το κλίμα», δήλωσε. «Ελπίζουμε ότι θα μπορεί να στείλει ένα θετικό σημάδι στη διεθνή κοινότητα για την εφαρμογή της συμφωνίας, για την προώθηση της στροφής προς μια πράσινη ανάπτυξη με χαμηλούς ρύπους και στην οικοδόμηση ενός κοινού μέλλοντος για την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Σιε.

Πρόσθεσε ότι η Κίνα θα συνεχίζει να διαδραματίζει έναν θετικό και εποικοδομητικό ρόλο, προκειμένου να διεξαχθεί μια πετυχημένη σύνοδος.

Σχετικά άρθρα