Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι έστειλαν μεγάλες ενισχύσεις σε φυλάκιό τους στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας

Οι Τούρκοι έστειλαν μεγάλες ενισχύσεις σε φυλάκιό τους στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Μια μεγάλη τουρκική στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε στην τζιχαντοκρατούμενη επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, από τη γειτονική τουρκική επαρχία του Χατάι (Αντιόχειας) την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τη φιλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα προς την κυβέρνηση Άσαντ, Al Masdar News, οι τουρκικές ενισχύσεις οφείλονται στις πληροφορίες ότι ο συριακός στρατός ετοιμάζεται για επίθεση στην Ιντλίμπ.

Η τουρκική φάλαγγα είχε προορισμό ένα τουρκικό φυλάκιο-οχυρό στην περιοχή Μααράτ Αλ Νουμάν, μια μεγάλη πόλη στα νότια της επαρχίας της Ιντλίμπ.

Η επαρχία της Ιντλίμπ κατέχεται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και τους τουρκόφιλους ισλαμιστές της Αχράρ Αλ Σαμ.

Περιμετρικά της τζιχαντοκρατούμενης επικράτειας -απέναντι στα εδάφη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση- έχουν οικοδομηθεί 12 τουρκικά φυλάκια-παρατηρητήρια-οχυρά που «επιτηρούν» την τήρηση της εκεχειρίας. Στην πραγματικότητα η περιοχή της Ιντλίμπ τελεί υπό τουρκική «προστασία», ρόλο που ανέλαβε με τη σύμφωνη γνώμη Ρώσων και Ιρανών.

Η Τουρκία έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει την προέλαση του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ, παρά τις επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον του οι προστατευόμενοί της τζιχαντιστές.

Το TRIBUNE έχει προειδοποιήσει ότι οι Τούρκοι έχουν σχέδιο να δημιουργήσουν ένα ισλαμικό ψευδοκράτος-προτεκτοράτο τους στη βορειοδυτική Συρία, στα εδάφη που κατέχουν οι ίδιοι στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού μαζί με τα εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα