Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Άνοιγμα» Σαλβίνι προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Το πρόβλημα δεν αφορά δεκαδικούς αριθμούς»

«Άνοιγμα» Σαλβίνι προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Το πρόβλημα δεν αφορά δεκαδικούς αριθμούς»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ιταλία, Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι,

«Άνοιγμα» προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχείρησε την Κυριακή ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.

«Το πρόβλημα δεν αφορά δεκαδικούς αριθμούς. Το θέμα είναι η σοβαρότητα και συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

»Αν ο προϋπολογισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας, το έλλειμμα μπορεί να αντιστοιχεί στο 2,6%, αλλά και στο 2,2% του ΑΕΠ», τόνισε ο Σαλβίνι.

Στελέχη της Λέγκα, πάντως, κάνουν γνωστό ότι το κόμμα τους συνεχίζει να θεωρεί ότι οι βασικές παρεμβάσεις για την στήριξη των ανέργων, την μείωση των φόρων και της συντάξιμης ηλικίας, πρέπει να εφαρμοστούν.

Παράλληλα, και το κίνημα Πέντε Αστέρων πρόσθεσε ότι ο στόχος δεν είναι η σκληρή σύγκρουση με τις Βρυξέλλες σε ό,τι αφορά το έλλειμμα, αλλά η προάσπιση του συμφέροντος των Ιταλών πολιτών.

Η Ρώμη είναι ανοιχτή στον διάλογο, δήλωσε από την πλευρά του και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μετά το δείπνο που είχε το Σάββατο στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αποφευχθούν οι κυρώσεις προς τη χώρα.

«Επαναλάβαμε ότι είμαστε ανοικτοί στον διάλογο, σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού.

»Πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο αυτό. Ελπίζω να αποφευχθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός αμέσως μετά το δείπνο.

«Δεν μιλήσαμε για τα συνολικά μεγέθη του προϋπολογισμού.

»Φυσικά δεν υπαναχώρησα σε ότι αφορά τις καθοριστικές μεταρρυθμίσεις μας», πρόσθεσε ο Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η χώρα του δεν κινδυνεύει να βιώσει την κρίση της Ελλάδας, διότι «η Ιταλία διαθέτει οικονομικούς δείκτες τόσο σταθερούς, που δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Σχετικά άρθρα