Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολεμικός Συναγερμός στη Μαύρη Θάλασσα: Οι Ρώσοι κατέλαβαν τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία (βίντεο)

Πολεμικός Συναγερμός στη Μαύρη Θάλασσα: Οι Ρώσοι κατέλαβαν τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία (βίντεο)

Το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό καταγγέλλει ότι η Ρωσία άνοιξε πυρ και κατέλαβε τρία ουκρανικά πλοία του πολεμικού ναυτικού ανοιχτά της Κριμαίας.

Οι Ρώσοι, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, κατέλαβαν με ρεσάλτα -που πραγματοποίησαν Ρώσοι κομάντος- δύο ουκρανικές κανιονοφόρους και ένα ρυμουλκό.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ρωσικό πολεμικό σκάφος εμβόλισε ένα ουκρανικό ρυμουλκό στη Μαύρη Θάλασσα (Εύξεινος Πόντος) όχι μακριά από τις ακτές της Κριμαίας, μεταδίδει το BBC.

Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια δεν το βύθισε, το χτύπησε με την πλώρη.

Το θερμό επεισόδιο συνέβη ενώ τρία ουκρανικά πολεμικά σκάφη, που είχαν αποπλεύσει από την Οδησσό, επιχείρησαν να εισέλθουν στην Αζοφική Θάλασσα με προορισμό το λιμάνι της Μαριούπολης.

Η Μαριούπολη είναι μια πόλη στην Ουκρανία που ιδρύθηκε το 1778 από Έλληνες και ακόμα και σήμερα το 1/4 του πληθυσμού της είναι γηγενείς Έλληνες, απόγονοι των αρχαίων αποίκων της Κριμαίας και Πόντιοι πρόσφυγες.

Τα τρία ουκρανικά πλοία προσπάθησαν να εισέλθουν στην Αζοφική Θάλασσα αλλά οι Ρώσοι «έκλεισαν» τον Πορθμό του Κερτς (Χερσώνας) με ένα τάνκερ που τοποθέτησαν οριζόντια.

Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλει το ουκρανικό Ναυτικό, οι Ρώσοι άνοιξαν πυρ κατά των σκαφών του και τραυμάτισαν έναν ναυτικό.

Ωστόσο, νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα ουκρανικά σκάφη υπέστησαν ζημιές, έχασαν τις μηχανές τους και κατελήφθησαν από τους Ρώσους.

Λέγεται επίσης ότι οι Ουκρανοί ναυτικοί που τραυματίστηκαν είναι δύο.

Παράλληλα μεταδίδεται ότι η ουκρανική κυβέρνηση έθεσε σε καθεστώς πολεμικού συναγερμού το πολεμικό της ναυτικό, την πολεμική αεροπορία και τα στρατεύματά της.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, συγκάλεσε πολεμικό συμβούλιο.

Βομβαρδίζεται το Ντονέτσκ

Όπως μεταδίδει η γαλλική έκδοση του ρωσικού Sputnik, το ουκρανικό πυροβολικό γύρω στις 22.00 ώρα Ελλάδος άνοιξε πυρ κατά του Ντονέτσκ, περιοχή που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας.

Το γαλλικό Sputnik επικαλείται ως πηγή τον ανταποκριτή του στο Ντονέτσκ.

Στο ακόλουθο βίντεο βλέπετε τον εμβολισμό του ουκρανικού σκάφους από ρωσικό:

Σχετικά άρθρα