Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμανουέλ Μακρόν: Να ερευνήσει ο ΟΑΧΟ την επίθεση με χημικά στο Χαλέπι της Συρίας

Εμανουέλ Μακρόν: Να ερευνήσει ο ΟΑΧΟ την επίθεση με χημικά στο Χαλέπι της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ισλαμιστές, Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι, Χημικά Όπλα,

Αναφερόμενος στην επίθεση με χημικά όπλα στο Χαλέπι, για την οποία η συριακή κυβέρνηση κατηγορεί τους ισλαμιστές, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την Κυριακή την ελπίδα να ερευνήσει τον βομβαρδισμό ο Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) και να ταυτοποιηθεί όποιος ευθύνεται.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής για το BREXIT. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Γαλλία προς το παρόν δεν έχει ενημέρωση για το περιστατικό.

«Όσον αφορά τις αναφορές σχετικά με την επίθεση και τη χρήση χημικών όπλων, δεν διαθέτουμε σαφείς και επαρκείς πληροφορίες για να σχολιάσουμε τις πληροφορίες που παρείχε η Ρωσία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Συρία και εξέφρασε την ετοιμότητά του να τη συζητήσει όχι μόνο με τους εταίρους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και με άλλες χώρες.

Το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, δύο γειτονιές της πόλης του Χαλεπιού, στη βορειοδυτική Συρία, οι Αλ Χαλιντιγιέ και Αλ Ζαχράα, βομβαρδίστηκαν με ρουκέτες που περιείχαν αέριο χλώριο.

Συριακά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι 107 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα ασφυξίας.

Σχετικά άρθρα