Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περισσότεροι από 100 οι τραυματίες από την επίθεση των ισλαμιστών με χημικά στο Χαλέπι

Περισσότεροι από 100 οι τραυματίες από την επίθεση των ισλαμιστών με χημικά στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Συρία, Τζαμπχάτ Αλ Ουτανίγια λιλ Ταχρίρ (Εθνικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση), Τζιχαντιστές, Χαλέπι, Χημικά Όπλα,

Περισσότεροι από 100 (107) είναι οι τραυματίες με κρούσματα ασφυξίας από την επίθεση με «τοξικά αέρια» στο Χαλέπι, μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας για την επίθεση τους ισλαμιστές που κατέχουν εδάφη στη βορειοδυτική Συρία.

Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (Τζαμπχάτ Αλ Ουτανίγια λιλ Ταχρίρ), μια συμμαχία τουρκόφιλων ισλαμιστικών οργανώσεων στις βορειοδυτικές επαρχίες του Χαλεπίου και της Ιντλίμπ, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.

Επικαλούμενο «ιατρικές πηγές», το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι είναι «107 τα περιστατικά με συμπτώματα ασφυξίας», μετά έναν πρώτο απολογισμό που έκανε λόγο για 50 τραυματίες.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «94 κρούσματα ασφυξίας».

Το βράδυ του Σαββάτου, φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στο Χαλέπι είδε να φθάνουν σε ένα νοσοκομείο δεκάδες πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, στους οποίους χορηγήθηκε οξυγόνο.

Σύμφωνα με το Sana, ο αρχηγός της Αστυνομίας του Χαλεπίου Έσαμ Αλ Σίλι ανέφερε ότι «οι τρομοκρατικές οργανώσεις στόχευσαν τις κατοικημένες περιοχές της πόλης με ρουκέτες που περιείχαν τοξικά αέρια, προκαλώντας κρούσματα ασφυξίας μεταξύ των πολιτών», το Σάββατο το βράδυ.

«Απορρίπτουμε τους ψευδείς ισχυρισμούς του καθεστώτος για μια επίθεση εναντίον του Χαλεπίου που φέρεται να έγινε από τους εξεγερμένους με βλήματα, και ακόμη περισσότερο με βλήματα που περιείχαν αέριο χλωρίου», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Νάτζι Μουστάφα, εκπρόσωπος του συνασπισμού του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου.

Οι πηγές του Παρατηρητηρίου έκαναν λόγο για «οσμή αερίου χλωρίου», σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν.

Από τα τέλη του 2016, το Χαλέπι, η μεγάλη πόλη της βόρειας Συρίας, τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ωστόσο περιοχές στα δυτικά περίχωρα της πόλης συνεχίζουν να κατέχονται από οργανώσεις ισλαμιστών και τζιχαντιστών, που ελέγχουν τη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ, τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντιστών της Συρίας.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα