Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τερέζα Μέι κάλεσε τους Βρετανούς βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία για το BREXIT

Η Τερέζα Μέι κάλεσε τους Βρετανούς βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία για το BREXIT
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Τερέζα Μέι,

Να στηρίξουν τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. κάλεσε τους Βρετανούς βουλευτές η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες μετά από το «πράσινο φως» που έδωσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη συμφωνία.

«Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία. Αυτή είναι η μόνη συμφωνία» υπογράμμισε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η ίδια ανέφερε πως θα προσπαθήσει να πείσει τους βουλευτές να υποστηρίξουν την συμφωνία αποχώρησης, μέσω της δημοσιοποίησης αναλύσεων, αλλά και μιλώντας δημοσίως.

Υπογράμμισε ακόμη πως στην περίπτωση που η συμφωνία απορριφθεί, τότε η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

Απευθυνόμενη προς τους Βρετανούς πολίτες η Μέι εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κρίνει ότι η συμφωνία είναι καλή για τη χώρα.

«Πρώτον ξαναπαίρνουμε τον έλεγχο των συνόρων μας, καταργώντας μια και για πάντα την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών» είπε, προσθέτοντας ότι η Μ. Βρετανία θα σταματήσει να συνεισφέρει οικονομικά κάθε χρόνο στα ευρωπαϊκά ταμεία και θα είναι «ελεύθερη» να έχει τους δικούς της νόμους.

Σημείωσε επίσης ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξης μιας «κρίσιμης εθνικής συζήτησης» πριν από μια από τις «πιο σημαντικές ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο για πολλά χρόνια», ενώ ανέφερε ότι η ψηφοφορία θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα.

Σχετικά άρθρα