Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ισπανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τη Βρετανία για το Γιβραλτάρ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τη Βρετανία για το Γιβραλτάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γιβραλτάρ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πέδρο Σάντσεθ,

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για το Γιβραλτάρ, ανοίγοντας τον δρόμο για την κυριακάτικη διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να εγκριθεί η συμφωνία που επιτεύχθηκε για το Brexit, με την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Ο ίδιος είπε πως οι όποιες μελλοντικές συνομιλίες σχετικά με το Γιβραλτάρ, θα γίνουν με την συμμετοχή της Ισπανίας.

«Έχουμε συμφωνία για το Γιβραλτάρ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάντσεθ.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διακηρύξει στην έγκριση της συμφωνίας για το Brexit την Κυριακή με τη Μεγάλη Βρετανία, ότι οι οποιεσδήποτε μελλοντικές διευθετήσεις για το Γιβραλτάρ θα πρέπει να συζητηθούν απευθείας με την Μαδρίτη, σύμφωνα με ένα προσχέδιο επίσημου εγγράφου που επεξεργάστηκε το Reuters.

«Μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, το Γιβραλτάρ δεν θα συμπεριληφθεί στο εδαφικό πλαίσιο των συμφωνιών, οι οποίες θα επιτευχθούν μεταξύ της Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρει το έγγραφο.

«Παρόλα αυτά, αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα να έχουμε ξεχωριστές συμφωνίες μεταξύ της Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφορικά με το Γιβραλτάρ…, αυτές οι ξεχωριστές συμφωνίες θα απαιτήσουν μία προηγούμενη συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας», σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, το οποίο αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχετικά άρθρα