Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα μεγάλη τουρκική στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε στην τουρκοκρατούμενη βορειοδυτική Συρία

Νέα μεγάλη τουρκική στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε στην τουρκοκρατούμενη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Μια ακόμη μεγάλη τουρκική στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε το Σάββατο στα τουρκοκρατούμενα εδάφη στη βορειοδυτική Συρία. Σύμφωνα με τοπικές πηγές, οι τουρκικές ενισχύσεις εισήλθαν στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν.

Μιντιακοί ακτιβιστές μεταδίδουν ότι οι τουρκικές ενισχύσεις θα λάβουν μέρος σε επικείμενη μεγάλη επιχείριση ασφαλείας με τη συμμετοχή και τουρκόφιλων ισλαμιστών μισθοφόρων.

Η εν λόγω επιχείριση έχει στόχο «εγκληματικά στοιχεία» στην Εφρίν, δίχως να αποσαφηνίζεται από τις πηγές εάν ως τέτοιοι εννοούνται εκείνοι οι ισλαμιστές μισθοφόροι που εδώ και δέκα ημέρες έχουν στασιάσει κατά του τουρκικού στρατού ή οι πυρήνες ένοπλης κουρδικής αντίστασης.

Πριν μια εβδομάδα δόθηκαν μέσα στην πόλη της Εφρίν οδομαχίες μεταξύ των Τούρκων και των πιστών τους μισθοφόρων με στασιαστές μισθοφόρους.

Αιτία αυτής της σύγκρουσης ήταν, σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, ότι ορισμένες ισλαμιστικές οργανώσεις αρνήθηκαν να πειθαρχήσουν στις τουρκικές διαταγές να σταματήσουν το πλιάτσικο εις βάρος των κατοίκων της Εφρίν.

Ωστόσο, οι τουρκικές ενισχύσεις ίσως και να είναι μια πρώτη απάντηση στην απόφαση των ΗΠΑ να εγκαταστήσουν φυλάκια-παρατηρητήρια στα σύνορα των Κούρδων της Συρίας με την Τουρκία, που έχει προκαλέσει την οργή της Άγκυρας.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα