Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε έξαρση ο αλβανικός εθνικισμός – Προκαλούν μέσα στα Σκόπια και «πιέζουν» στη Βόρεια Ήπειρο

Σε έξαρση ο αλβανικός εθνικισμός – Προκαλούν μέσα στα Σκόπια και «πιέζουν» στη Βόρεια Ήπειρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αλβανικές Αρχές εντείνουν το κλίμα τρομοκρατίας προς την ελληνική μειονότητα. Με έγγραφο τους ζητούν από τον δήμαρχο Δρόπολης να απαντήσει γιατί τα έξοδα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα πληρώθηκαν από τον δήμο.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ίλιρ Μέτα, φωτογραφήθηκε με τους κορυφαίους Αλβανούς πολιτικούς των Σκοπίων κάνοντας το σύμβολο του δικέφαλου αετού, χαρακτηριστικό των επεκτατικών τους βλέψεων.

Σε ανάρτηση του στο Facebook ο Αλβανός Πρόεδρος έγραψε: «Στην επίσκεψη μου στα Σκόπια γνώρισα δεκάδες αδέρφια με αλβανικό αίμα».

Ο αλβανικός αετός είναι για τους γείτονες μας το μεγάλο τους απωθημένο, καθώς συμβολίζει τις επεκτατικές τους βλέψεις. Συμβολίζει τη «Μεγάλη Αλβανία».

Ενδεικτικά είναι τα όσα δήλωσε στο STAR Channel ο καθηγητής, Θεοφάνης Μαλκίδης.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα το γεγονός ότι οι αλβανικές Αρχές εγκαλούν το δήμαρχο Δρόπολης ούτε λίγο ούτε πολύ να απολογηθεί επειδή οι φτωχοί γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν πλήρωσαν μόνοι τους τα έξοδα της κηδείας, αλλά τους βοήθησε ο δήμος».

Η Ελληνίδα μειονοτική υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Άρτεμις Ντράλο, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από οικογένεια Βορειοηπειρωτών, ρωτήθηκε κατά πόσο οι Αλβανοί ασκούν τρομοκρατία στους Βορειοηπειρώτες.

Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ απέφυγε να τοποθετηθεί. «Εκπροσωπώ τη μειονότητα γιατί είμαι και η ίδια από αυτά τα μέρη αλλά εδώ εκπροσωπώ την Αλβανία και δεν θα ήθελα να απαντήσω».

Σχετικά άρθρα