Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Β. Ιρλανδίας δεν στηρίζει τη συμφωνία για το Brexit

Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Β. Ιρλανδίας δεν στηρίζει τη συμφωνία για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Ιρλανδία, Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Τερέζα Μέι,

Εναντίον της συμφωνίας της Τερέζα Μέι για το Brexit, υπό την παρούσα μορφή, τάχθηκε η ηγέτιδα του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο μάλιστα, συγκαταλέγεται στις κοινοβουλευτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση των Συντηρητικών.

Μάλιστα, η ίδια προειδοποίησε ότι η συμφωνία για το Brexit ενδεχομένως να «κοστίσει» στην πρωθυπουργό το διμερές deal για την κυβερνητική συνεργασία.

«Όπως είναι το υπάρχον κείμενο, δεν μπορούμε να το στηρίξουμε. Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος, ένας τρίτος τρόπος, και ενθαρρύνουμε την πρωθυπουργό, αντί να χάνεται χρόνος, να χρησιμοποιήσει αυτό τον χρόνο για να έχει μια καλύτερη συμφωνία» τόνισε η Αρλίν Φόστερ, μιλώντας δίκτυο «UTV».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κύρια ένσταση της Βόρειας Ιρλανδίας στη συμφωνία για το Brexit συνίσταται στο ενδεχόμενο υπαγωγής της περιοχής σε ξεχωριστό εμπορικό καθεστώς, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στις συναλλαγές με τα υπόλοιπα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Φόστερ τόνισε μάλιστα, ότι «εφόσον η Μέι πετύχει να περάσει την τρέχουσα συμφωνία από το κοινοβούλιο, τότε το DUP θα “επανεξετάσει” τη συμφωνία εμπιστοσύνης και στήριξης» που έχει συνάψει με το Συντηρητικό Κόμμα.

Με δεδομένη την άρνηση των Εργατικών να στηρίξουν την πρόταση της Τερέζα Μέι, η έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή των Κοινοτήτων θεωρείται κάτι παραπάνω από αδύνατη.

Σχετικά άρθρα