Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος στην Ισπανία: Ερωτική πράξη χωρίς συναίνεση δεν συνιστά βιασμό αν δεν είναι τόσο βίαιη

Σάλος στην Ισπανία: Ερωτική πράξη χωρίς συναίνεση δεν συνιστά βιασμό αν δεν είναι τόσο βίαιη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Δικαιοσύνη, Ισπανία, Καταλονία,

Δεδικασμένο, με βάση το οποίο θα απαλλάσσονται ή θα «πέφτουν στα μαλακά» κάθε λογής ανώμαλοι, δημιουργεί απόφαση δικαστηρίου στην Ισπανία, προκαλώντας σάλο τόσο στη χώρα της Ιβηρικής, όσο και στην παγκόσμια κοινότητα, αλλά στους νομικούς κύκλους.

Όπως αποφάνθηκε δικαστήριο στην πόλη Λεϊδία, το μη συναινετικό σεξ δεν συνιστά «βιασμό», αν δεν είναι όσο βίαιο… κρίνει ο εκάστοτε δικαστής!

Πρόκειται για μία απόφαση που αν μη τι άλλο -και σε μία εποχή που συνταράσεται από αποκαλύψεις σεξουαλικών σκανδάλων- ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου, προσφέροντας τη δυνατότητα σε αρρωστημένους βιαστές, ανώμαλους και κάθε λογής εγκληματική φυσιογνωμία, να δρουν πιο ελεύθερα, απολαμβάνοντας την ανοχή της δικαιοσύνης.

Με άλλα λόγια, αν το θύμα φοβηθεί για τη ζωή του και αποφασίσει να μην παλέψει μέχρι… τελικής πτώσεως, ο ή οι δράστες, θα καταδικαστούν για «σεξουαλική παρενόχληση» και όχι για «βιασμό».

Η απόφαση σοκ του δικαστηρίου της Λεϊδία αφορά την υπόθεση δύο αντρών, οι οποίοι παρέσυραν και βίασαν μία κοπέλα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η κοπέλα… δεν πάλεψε αρκετά, ενώ η πράξη δεν είχε αρκετή βία, ώστε να συνίσταται βιασμός.

Ο θείος και ανιψιός, οι δύο δράστες του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος, καταδικάστηκαν για «σεξουαλική παρενόχληση», παρ’ ότι το σκεπτικό της απόφασης αποδέχεται ότι ήταν «μη συναινετικό σεξ».

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στην Ισπανία, η καταδίκη για βιασμό τιμωρείται με 15 χρόνια και πάνω κάθειρξη, ενώ η καταδίκη για «σεξουαλική παρενόχληση» τιμωρείται το ανώτερο με 4,5 χρόνια φυλάκιση.

Τον Αύγουστο του 2017, ο θείος και ο ανιψιός είχαν βγει σε κλαμπ στην πόλη της Καταλονίας, προκειμένου να «ψαρέψουν» γυναίκες.

Οι δύο άντρες γνωρίστηκαν με την κοπέλα. Όταν ολοκληρώθηκε η διασκέδαση μέσα στο κλαμπ, οι δύο βιαστές ακολούθησαν την κοπέλα εκτός και την παρέσυραν σε σκοτεινό δρομάκι στην περιοχή.

Εκεί την υποχρέωσαν να κάνει σεξ μαζί τους και να επιδοθεί σε άλλες σεξουαλικές πράξεις.

Το θύμα δήλωσε στο δικαστήριο ότι είχε υποστεί σοκ και πως από τον φόβο της, δεν ήταν σε θέση να προβάλει αντίσταση και να παλέψει με δύο άντρες.

Προς μεγάλη έκπληξη των πάντων, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η βία που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν… αρκετή, ως εκ τούτου, δεν συνιστά βιασμό, αλλά σεξουαλική παρενόχληση, ή αποπλάνηση.

Το δικαστήριο της καταλανικής πόλης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, δημιουργώντας δεδικασμένο, το οποίο θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται από τον εκάστοτε συνήγορο, πετυχαίνοντας σαφώς μειωμένη ποινή, για ένα εξαιρετικά απεχθές έγκλημα.

Σχετικά άρθρα