Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γραπτές δεσμεύσεις για Γιβραλτάρ απαιτεί η Ισπανία από τη Βρετανία

Γραπτές δεσμεύσεις για Γιβραλτάρ απαιτεί η Ισπανία από τη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γιβραλτάρ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία,

Τη γραπτή δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου σε ό,τι αφορά το Γιβραλτάρ απαιτεί η Ισπανία, εν όψει της συνόδου κορυφής της Κυριακής που έχει στόχο να επικυρώσει τη συμφωνία του Brexit, δήλωσε ο Ισπανός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λουίς Μάρκο Αγκιριάνο.

Η Μαδρίτη έχει προειδοποιήσει ότι θα αντιταχθεί στη συμφωνία του Brexit εάν το δικαίωμά της για άσκηση βέτο όσον αφορά τη μελλοντική σχέση μεταξύ της Ε.Ε. και του βρετανικού θύλακα δεν αναγνωριστεί γραπτώς.

Ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ισπανίας υπενθύμισε ότι η χώρα του έχει ζητήσει το σχέδιο της συμφωνίας να δοθεί στη δημοσιότητα από τους Βρετανούς πριν από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Κυριακής.

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ θα είναι παρών την Κυριακή για την έκτακτη σύνοδο κορυφής, ο Ισπανός αξιωματούχος απάντησε πως θα αποφασίσει όταν θα δει τη βρετανική δήλωση γραπτώς.

Χθες Πέμπτη, κατόπιν συνομιλίας του με τη Βρετανίδα ομόλογό του Τερέζα Μέι, ο Ισπανός πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλη απόσταση στις θέσεις Ηνωμένου Βασιλείου – Ισπανίας.

Σχετικά άρθρα