Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Facebook παραδέχθηκε ότι ανέθεσε στην PR Definers να χειριστεί τον πόλεμο που του κήρυξε ο Τζορτζ Σόρος

Το Facebook παραδέχθηκε ότι ανέθεσε στην PR Definers να χειριστεί τον πόλεμο που του κήρυξε ο Τζορτζ Σόρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Facebook, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Τζορτζ Σόρος,

Σε σειρά παραδοχών σχετικά με την υπόθεση των αμφιλεγόμενων πρακτικών της εταιρείας PR Definers, η οποία δούλευε για λογαριασμό του, προχώρησε το Facebook, ξεκαθαρίζοντας πως όντως ζητήθηκε από την εταιρεία να κάνει δουλειά πάνω στον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, μετά από επίθεσή του εναντίον του κοινωνικού δικτύου.

Σε εσωτερικό memo από τον Έλιοτ Σράγκε, απερχόμενο επικεφαλής Επικοινωνίας και Πολιτικής του Facebook, το οποίο δημοσιεύτηκε αρχικά από το TechCrunch και μετέπειτα αναρτήθηκε από το ίδιο το Facebook, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «τον Ιανουάριο του 2018, ο επενδυτής και φιλάνθρωπος Τζορτζ Σόρος επιτέθηκε στο Facebook σε ομιλία στο Νταβός, χαρακτηρίζοντάς μας «απειλή προς την κοινωνία».

»Δεν είχαμε ακούσει τέτοιες επικρίσεις από τον ίδιο στο παρελθόν και θέλαμε να διαπιστώσουμε εάν είχε οικονομικά κίνητρα.

»Η Definers το διερεύνησε αυτό, χρησιμοποιώντας δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες.

»Αργότερα, όταν προέκυψε η εκστρατεία «Freedom from Facebook», ως κίνημα από τη βάση, ζητήθηκε από τη Definers να βοηθήσει στο να κατανοηθεί ποιες ήταν οι ομάδες από πίσω.

»Έμαθαν πως ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτούσε αρκετά από τα μέλη του συνασπισμού.

»Προετοίμασαν έγγραφα και τα μοίρασαν στον Τύπο, για να δείξουν πως δεν ήταν απλά ένα αυθόρμητο κίνημα από τη βάση».

Σημειώνεται πως τόσο ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, όσο και η chief operating officer, Σέριλ Σάντμπεργκ, είχαν δηλώσει πως δε γνώριζαν για τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Όπως σημείωσε η Σάντμπεργκ κάτω από το memo, «όταν διάβασα το ρεπορτάζ στους New York times… δε θυμόμουν κάποια εταιρεία ονόματι Definers.

»Ζήτησα από την ομάδα μας να εξετάσει τι δουλειά έκανε για εμάς…

»Κάποια από τη δουλειά της ήταν ενσωματωμένη σε υλικό που μου παρουσιάστηκε και έλαβα έναν μικρό αριθμό emails όπου αναφερόταν η Definers.

»Θέλω να τονίσω πως δεν ήταν πρόθεση κανενός να εμπλακεί σε αντισημιτική ρητορική κατά του Σόρος ή οποιουδήποτε άλλου.

»Το να είμαι Εβραία αποτελεί βασικό κομμάτι της ταυτότητάς μου και η εταιρεία μας αντιτίθεται στο μίσος.

»Η ιδέα πως η δουλειά μας ερμηνεύεται ως αντισημιτική είναι απεχθής σε εμένα – και βαθιά προσωπική» ανέφερε.

Ο Σράγκε είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο πως αποχωρεί από το πόστο του, λόγω του σκανδάλου της Cambridge Analytica, μα θα παρέμενε για να βοηθήσει να βρεθεί αντικαταστάτης.

Στην ανάρτηση αναλαμβάνει όλη την ευθύνη, τονίζοντας πως «ο Μαρκ και η Σέριλ βασίστηκαν σε εμένα να το διαχειρίζομαι αυτό…

»Ήξερα και ενέκρινα την απόφαση συνεργασίας με τη Definers και παρόμοιες εταιρείες. Θα έπρεπε να γνωρίζω για την απόφαση επέκτασης της εντολής της».

Μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση γράφει πως ζητήθηκε επίσης από την εταιρεία να κάνει δουλειά πάνω στους ανταγωνιστές του Facebook:

«Η Definers μας βοήθησε να απαντήσουμε σε άδικους ισχυρισμούς όπου το Facebook διακρινόταν και επικρινόταν.

»Επίσης, μας βοήθησε να διακριθούμε θετικά από τους ανταγωνιστές» γράφει σχετικά, τονίζοντας ωστόσο πως ουδέποτε ζητήθηκε η δημιουργία ή κυκλοφορία fake news.

Σχετικά άρθρα