Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ισπανοί διέσωσαν σχεδόν 800 μετανάστες σε μία ημέρα – 14 αγνοούνται

Οι Ισπανοί διέσωσαν σχεδόν 800 μετανάστες σε μία ημέρα – 14 αγνοούνται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Ισπανία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Συνολικά 778 μετανάστες διέσωσαν οι αρχές στην Ισπανία στη δυτική Μεσόγειο την Πέμπτη, ενώ 14 αγνοούνται.

Όπως ανακοίνωσαν οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα μέσω Twitter συνολικά προσφέρθηκε βοήθεια σε 590 ανθρώπους που επέβαιναν σε 12 πλεούμενα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων 14 μετανάστες αγνοούνται στη θάλασσα και σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Η Guardia Civil ανέφερε από την πλευρά της ότι διέσωσε άλλους 188 μετανάστες, που είχαν αναχωρήσει από τη βόρεια Αφρική.

Από την αρχή του καλοκαιριού, η Ισπανία έχει μετατραπεί στην κυριότερη πύλη εισόδου των μεταναστών και των προσφύγων που προσπαθούν να μπουν παράτυπα στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού, ξεπερνώντας κατά πολύ την Ελλάδα και την Ιταλία.

Σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 50.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει στην επικράτεια της Ισπανίας από τον Ιανουάριο, με περίπου 2.000 πλεούμενα.

Κατά τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), από την αρχή της χρονιάς πάνω από 600 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη δυτική Μεσόγειο Θάλασσα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ισπανία.

Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά πολύ σε σχέση με πέρυσι: 224 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στην ίδια περιοχή το 2017.

Σχετικά άρθρα