Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανίδα βουλευτής αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «σκύλα»

Αμερικανίδα βουλευτής αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «σκύλα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι, Τούλσι Γκάμπαρντ, Χαβάη,

Η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος από τη Χαβάη Τούλσι Γκάμπαρντ (Tulsi Gabbard) -πρώην στρατιωτικός, με καταγωγή από τη Σαμόα και πρώτη ινδουίστρια στο θρήσκευμα που μπήκε στην αμερικανική Βουλή- χλεύασε τη δέσμευση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ να παραμείνει σύμμαχος με το Ριάντ μετά τον θάνατο του ισλαμιστή δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και αποκάλεσε τον Αμερικανό πλανητάρχη «σκύλα (bitch) της Σαουδικής Αραβίας».

Το μήνυμα της στο Twitter, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου, χαρακτηρίστηκε θλιβερή προσβολή του κ. Τραμπ.

Ο κ. Τραμπ δήλωσε ότι ο πρίγκηπας διάδοχος θα μπορούσε να γνώριζε για τη δολοφονία, αλλά αυτό που προκάλεσε την έκρηξη της Γκάμπαρντ είναι ότι αναφέρθηκε στις συμβάσεις της Σαουδικής Αραβίας με τις αμερικανικές εταιρείες Lockheed Martin και Raytheon ως λόγους για να μην διαταραχθεί η μακρόχρονη συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών.

Αμέσως μετά η βουλευτής του επιτέθηκε αποκαλώντας τον «bitch», λέγοντας ότι η στάση του έναντι των βασιλιάδων του Περσικού Κόλπου δεν είναι το είδος της πολιτικής που υποσχέθηκε ότι «η Αμερική θα είναι πρώτη».

Η βουλευτής πολέμησε στον πόλεμο στο Ιράκ και αντιτίθεται στη χρήση του αμερικανικού στρατού στο εξωτερικό.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι συγκρούστηκε και με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την πολιτική του στη Συρία και είχε πει ότι η Αμερική και οι σύμμαχοί της πιέζουν για αλλαγή του καθεστώτος στη χώρα, αλλά αγνοούν τις πιθανές συνέπειες.

Έχει επίσης μιλήσει εναντίον των «ανταρτών» στη Συρία, που χρηματοδότησαν οι ΗΠΑ, πολλοί από τους οποίους αποδείχθηκαν εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους ή της Αλ Κάιντα.

Σχετικά άρθρα