Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουρτς σε Μέι: Ήρθα Λονδίνο για να σε στηρίξω για το Brexit

Κουρτς σε Μέι: Ήρθα Λονδίνο για να σε στηρίξω για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο, Σεμπάστιαν Κουρτς, Τερέζα Μέι,

Στο Λονδίνο, για να στηρίξει τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στον αγώνα της να πετύχει μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκεται ο Αυστριακός καγκελάριος και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σεμπάστιαν Κουρτς, όπως δήλωσε ο ίδιος πριν από τις σημερινές συνομιλίες του (22/11) στη βρετανική πρωτεύουσα με την Τερέζα Μέι.

Ο Κουρτς δήλωσε πως η πορεία για το Brexit βρίσκεται τώρα σε «καυτή φάση» και παρέπεμψε στη σχετική συμφωνία που υπήρξε ανάμεσα στην Βρετανία και στην Ε.Ε. και η οποία, όπως επισήμανε, πρέπει τώρα να εγκριθεί από τα Κοινοβούλια, και κυρίως από το βρετανικό.

Επιπλέον, με την επίσκεψή του στο Λονδίνο θέλει να έχει μία «ρεαλιστική εικόνα» για το πόσο μεγάλες είναι οι πιθανότητες να υπάρξει πλειοψηφία γι’ αυτή τη συμφωνία, παρατήρησε ο Κουρτς, ο οποίος βρίσκεται από χθες το βράδυ Τετάρτης στο Λονδίνο ως εκπρόσωπος της αυστριακής Προεδρίας στην Ε.Ε.

«Στόχος μας είναι να αποφύγουμε ένα σκληρό Brexit, δηλαδή να προσπαθήσουμε ώστε η ζημία που θα προκύψει από το Brexit να μην αυξηθεί ανυπολόγιστα. Η ζημιά είναι ούτως ή άλλως δεδομένη για την Ε.Ε., όπως επίσης φυσικά είναι δεδομένη κυρίως για τη Βρετανία», ανέφερε.

Κατά την άποψή του, η Τερέζα Μέι έκανε όλες τις προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της κυβέρνησής της, όπως επίσης είναι θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνησή της συναίνεσε τόσο γρήγορα στη διαπραγματευθείσα συμφωνία.

Ωστόσο εκκρεμεί η ψηφοφορία στη βρετανική Βουλή και κανένας δεν γνωρίζει ποια θα είναι η έκβασή της, ενώ, από την άλλη πλευρά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο όλα βαίνουν καλά για τη διατήρηση της ενότητας των 27 της Ε.Ε., πρόσθεσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Σχετικά άρθρα