Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξέσπασε κόντρα του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου με τον Τραμπ

Ξέσπασε κόντρα του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου με τον Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μπάρακ Ομπάμα, Ντόναλντ Τραμπ, Πρόσφυγες,

Την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης υπερασπίστηκε ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς κουνώντας το δάχτυλο στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υπονόησε ότι «δικαστής του Ομπάμα» έβαλε φρένο στα αντιμεταναστευτικά του σχέδια.

«Δεν έχουμε δικαστές του Ομπάμα ή του Τραμπ ή του Μπους ή του Κλίντον», δήλωσε με νόημα ο δικαστής Ρόμπερτς.

«Αυτό που έχουμε είναι μία εκπληκτική ομάδα από αφοσιωμένους δικαστές που κάνουν το καλύτερο για ίσα δικαιώματα σε όσους εμφανίζονται ενώπιόν τους», πρόσθεσε ασκώντας ευθεία κριτική στα υπονοούμενα του Τραμπ.

Είναι η πρώτη φορά που ανώτατος δικαστής εκφέρεται εναντίον του Τραμπ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αλλάξει τη στάση του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος επέμεινε ότι ο δικαστής είναι λάθος.

«Δικαστές του Ομπάμα… Έχουν μία πολύ διαφορετική γνώμη από τους ανθρώπους οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια της χώρας», έγραψε στο Twitter.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει πρόσφατα την πρόθεσή του να οριστικοποιήσει άμεσα αυστηρότερα μέτρα για τους μετανάστες ενόσω ένα μεταναστευτικό καραβάνι από την Ονδούρα κατευθυνόταν προς τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού.

Στην ίδια λογική – μία ανάσα πριν από τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου – ο Τραμπ κινητοποίησε επίσης περί τους 6.000 στρατιώτες για να προστατεύσουν τα αμερικανικά σύνορα.

Δικαστής ωστόσο του περιφερειακού δικαστηρίου στο Σαν Φρανσίσκο, ο Τζον Τάιγκαρ, εξέδωσε προσωρινή απαγόρευση των μέτρων για τη χορήγηση ασύλου.

Η δικαστική απόφαση, η οποία ορίζει ότι οι μετανάστες μπορούν να υποβάλουν αίτηση ασύλου ανεξαρτήτως από το πώς εισήλθαν στην χώρα, τίθεται αμέσως σε εφαρμογή και έχει ισχύ έως τις 9 Δεκεμβρίου, οπότε θα συζητηθεί εκ νέου το ενδεχόμενο να παραταθεί η περίοδος ισχύος.

«Όσο μεγάλη και αν είναι η εξουσία του Αμερικανού προέδρου, δεν μπορεί να αλλάξει τους νόμους περί μετανάστευσης, προκειμένου να επιβάλει μία κατάσταση την οποία το Κογκρέσο απαγορεύει ρητώς», δήλωσε ο Τάιγκαρ, ο οποίος είχε διοριστεί επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Σχετικά άρθρα