Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ έστειλε γραπτώς τις απαντήσεις του στον ειδικό ανακριτή Μιούλερ

Ο Τραμπ έστειλε γραπτώς τις απαντήσεις του στον ειδικό ανακριτή Μιούλερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ρόμπερτ Μιούλερ, Ρούντι Τζουλιάνι, Ρωσία,

Την υπερασπιστική του γραμμή έστειλε γραπτώς διά των δικηγόρων του ο Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά την όποια σχέση των στενών συνεργατών του με τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι λεπτομέρειες της κατάθεσης του Αμερικανού προέδρου δεν έγιναν αμέσως γνωστές. Οι δικηγόροι του ωστόσο έστειλαν σαφές μήνυμα ότι τώρα είναι πλέον η ώρα να κλείσει η έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ.

«Ο ειδικός ανακριτής έχει εξετάσει περισσότερους από 30 μάρτυρες, έχει στη διάθεσή του υλικό 1,4 εκατομμυρίων σελίδων και τώρα τις γραπτές απαντήσεις του Αμερικανού προέδρου», δήλωσε ο δικηγόρος του Τραμπ Ρούντολφ Τζουλιάνι για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι «ήρθε η ώρα, η έρευνα αυτή να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα».

Έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων για μία πιθανή ακρόαση με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Μιούλερ έδωσε τελικά τη δυνατότητα στον Τραμπ να του απαντήσει γραπτώς σχετικά με το αν ορισμένοι από το στενό επαγγελματικό περιβάλλον του συνεργάστηκαν με τη Μόσχα το 2016.

Εκτιμάται ότι μεταξύ των κρίσιμων ζητημάτων που κλήθηκε να απαντήσει ο Τραμπ είναι και η συνάντηση που είχε ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος και άλλα μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του με Ρώσους μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές – τον Ιούνιο του 2016.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείται εξαρχής οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση καταλήγοντας πάντα στην ίδια επωδό για το περιβόητο πλέον «κυνήγι μαγισσών» εις βάρος του.

Στην προσπάθειά του να κλείσει η συγκεκριμένη έρευνα, απέπεμψε μάλιστα πριν από δύο εβδομάδες τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.

Στη θέση του, διορίστηκε ο Μάθιου Ουίτακερ, γνωστός για τη θέση του κατά της έρευνας Μιούλερ.

Σχετικά άρθρα