Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντεμιρτάς: Είμαι πολιτικός κρατούμενος στην Τουρκία

Ντεμιρτάς: Είμαι πολιτικός κρατούμενος στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HDP Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, Τουρκία,

Στην αντεπίθεση πέρασε την Τρίτη ο Σελαχαντίν Ντεμιρτάς μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η κράτησή του στις τουρκικές φυλακές είναι παράνομες.

Ο εκ των ηγετών του αριστερού, φιλοκουρδικού κόμματος (HDP) σε γραπτή δήλωση που μοιράστηκε μέσω των δικηγόρων τόνισε ότι «όλες οι κατηγορίες εις βάρος μου κατέρρευσαν κάτι που σημαίνει ότι τα τουρκικά δικαστήρια, συμπεριλαμβανομένου του Συνταγματικού, συνέβαλαν σε σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συμπλήρωσε δε ότι «αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν είμαι τίποτα άλλο από πολιτικός κρατούμενος με ότι αυτό συνεπάγεται. Η δίωξή μου επίσης είναι πολιτική».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε, όπως αναμενόταν, ότι οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων «δεν είναι δεσμευτικές» ωστόσο, ο Ντεμιρτάς είχε απάντηση και σε αυτό.

«Ο Ερντογάν ουσιαστικά δήλωσε ότι αρνείται να αναγνωρίσει το κράτος δικαίου και αυτό συνιστά σοβαρό πρόβλημα για την τουρκική κοινωνία και δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως για μία χώρα που επιθυμεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας μία τέτοια δικαστική απόφαση εις βάρος της δεν αποτελεί και το καλύτερο εχέγγυο.

Σχετικά άρθρα