Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ισλαμιστές που στασίασαν κατά των Τούρκων ισχυρίζονται ότι σκότωσαν 25 Τούρκους στρατιώτες

Οι ισλαμιστές που στασίασαν κατά των Τούρκων ισχυρίζονται ότι σκότωσαν 25 Τούρκους στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχράρ Αλ Σαρκίγια, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαρκίγια, που στασίασε κατά του τουρκικού στρατού στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία και τις προηγούμενες ημέρες συγκρούστηκε ένοπλα με τον τουρκικό στρατό και τις πιστές σε αυτόν άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις, σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα ισχυρίζεται ότι σκότωσε -σε οδομαχίες- 25 άνδρες του τουρκικού στρατού και των μισθοφόρων του ισλαμιστών.

Η Αλ Σαρκίγια παραδέχεται στην ίδια ανακοίνωση ότι σκοτώθηκαν και 13 δικοί της άνδρες.

Η οργάνωση τονίζει ότι θα συνεχίσει τον ένοπλο αγώνα κατά των Τούρκων και των υπολοίπων ισλαμιστών στην Εφρίν, σημειώνοντας ότι δεν θα αποχωρήσει από τον θύλακα, ούτε θα παραδοθεί.

Οι μάχες μεταξύ της Αλ Σαρκίγια και των Τούρκων άρχισαν όταν ο τουρκικός στρατός την κατηγόρησε ότι λεηλατεί περιουσίες κατοίκων της Εφρίν, απαγάγει αμάχους για λύτρα και δεν πειθαρχεί στις εντολές της τουρκικής στρατιωτικής διοίκησης.

Ο τουρκικός στρατός διέταξε την Αλ Σαρκίγια να αποχωρήσει από την πόλη της Εφρίν, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα την έναρξη των ενόπλων συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα