Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕE προς Λονδίνο: Δίκαιος ο συμβιβασμός για το Brexit

ΕE προς Λονδίνο: Δίκαιος ο συμβιβασμός για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ηνωμένο Βασίλειο, Μισέλ Μπαρνιέ,

Τη στήριξή τους στη συμφωνία για το Brexit εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε., όπως ανακοίνωσε η αυστριακή προεδρία, επισημαίνοντας ότι οι 27 θεωρούν πως πρόκειται για έναν δίκαιο συμβιβασμό και επιθυμούν συντεταγμένη έξοδο της Βρετανίας από την κοινότητα.

Την κρισιμότητα των στιγμών υπογράμμισε από την πλευρά του ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ένωσης, Μισέλ Μπαρνιέ, αναφέροντας ότι βρισκόμαστε σε αποφασιστικό σημείο και τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η ψυχραιμία.

Ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε ικανοποιημένος για τη στήριξη των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στη συμφωνία, προσθέτοντας πάντως ότι μένουν να συμφωνηθούν οι διαδικασίες για το πώς θα μπορούσε να παραταθεί η μεταβατική περίοδος.

Ο κ. Μπαρνιέ έστειλε σαφές μήνυμα στο Λονδίνο πως η συντεταγμένη έξοδος, δηλαδή μία έξοδος στη βάση συμφωνίας, είναι προϋπόθεση για μία φιλόδοξη μελλοντική σχέση.

Σημείωσε δε πως η μεταβατική περίοδος είναι μία περίοδος, που σταδιακά θα βαίνει στη λήξη της και δεν συνιστά την έναρξη της μελλοντικής σχέσης.

Οι δύο πλευρές θα έχουν πλήρη έλεγχο των δικών τους κανόνων στο μέλλον, ξεκαθάρισε.

Σχετικά άρθρα