Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ασυμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για τους αντικαταστάτες των Άστον και Ρομπάι

Ασυμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για τους αντικαταστάτες των Άστον και Ρομπάι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κάθριν Άστον, Ματέο Ρέντσι, Φεντερίκα Μογκερίνι, Χέρμαν βαν Ρομπάι,

Δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τα σημαντικότερα αξιώματα στην ηγεσία της Ένωσης και της Κομισιόν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες , η αποτυχία μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδιαλλαξία του νέου επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι, που πίεζε για να επιβάλει στην θέση της επικεφαλής της διπλωματίας τη νεαρή υπουργό Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι.

Έτσι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναλαμβάνει δράση προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για τα ονόματα του επόμενου επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, που θα αντικαταστήσει τη Βρετανίδα Κάθριν Άστον,αλλά και του επόμενου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα διαδεχθεί τον Βέλγο Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Μετά την επιλογή στα τέλη Ιουνίου του χριστιανοδημοκράτη Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει επίσημα καθήκοντα στις αρχές Νοεμβρίου, είχαν προγραμματίσει να διευθετήσουν το θέμα των άλλων δύο ανώτατων αξιωμάτων προτού ο Γιούνκερ ορίσει το σύνολο της ομάδας του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Όμως εξαιτίας της περιπλοκότητας της διαδικασίας το σχέδιο δεν εφαρμόστηκε.

Πριν από 5 χρόνια, η Άστον και ο Ρομπάι είχαν επιλεγεί την τελευταία στιγμή, στα μέσα Νοεμβρίου, μετά την απόρριψη της υποψηφιότητας του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ για την προεδρία της ΕΕ.

Σχετικά άρθρα