Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Απασφάλισε» ο Μπόρις Τζόνσον εναντίον της Μέι: Λες ψέματα για το Brexit!

«Απασφάλισε» ο Μπόρις Τζόνσον εναντίον της Μέι: Λες ψέματα για το Brexit!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Ιρλανδία, Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Μπόρις Τζόνσον, Τερέζα Μέι,

Νέα δριμεία επίθεση κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι εξαπέλυσε ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην υπουργός Εξωτερικών και εκ των πρωτεργατών του Brexit.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμφωνία και κατηγόρησε την πρωθυπουργό ότι ψεύδεται όταν λέει πως μπορεί να διορθωθεί. Όπως είπε ο ισχυρισμός αυτός αποτελεί είτε «τραγική παραίσθηση» είτε «απόπειρα εξαπάτησης».

«Από όλα τα ψέματα που μας πουλάνε το τρέχον διάστημα, το χειρότερο είναι ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να διορθωθεί στο επόμενο στάδιο των συνομιλιών.

»Άκουσα να λέγεται ότι είναι σαν αγώνας ποδοσφαίρου, στον οποίο χάνουμε ένα-μηδέν στο ημίχρονο, αλλά όπως υποστήριξε η πρωθυπουργός μπορούμε ακόμα να ανατρέψουμε την κατάσταση και να επιτύχουμε το Brexit που θέλουμε» έγραψε στην εβδομαδιαία στήλη του στην εφημερίδα Telegraph.

«Φοβάμαι πως αυτό είναι είτε μια τραγική παραίσθηση ή μια απόπειρα εξαπάτησης. Είμαστε στα πρόθυρα του να δώσουμε στην ΕΕ δικαίωμα βέτο στην αποχώρησή μας από την τελωνειακή ένωση. Γιατί να μας αφήσουν να φύγουμε;» συμπλήρωσε, ο Τζόνσον, ο οποίος ήταν εκ των πρώτων κορυφαίων μελών της κυβέρνησης που παραιτήθηκαν, πριν ακόμη παρουσιαστεί το τελικό σχέδιο συμφωνίας Λονδίνου- Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον η χώρα πρέπει οπωσδήποτε να απαλλαγεί από το ιρλανδικό backstop, τον μηχανισμό ασφαλείας, που έχει ως στόχο να αποτραπεί ο κίνδυνος σκληρών συνόρων ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία, γιατί όπως είπε σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να παγιδευτεί σε κατάσταση «οικονομικής και πολιτικής δουλείας».

Τόνισε δε ότι πρέπει να μειωθεί δραστικά ο λογαριασμός του διαζυγίου.

Σχετικά άρθρα